17.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Zuckerberg: Εγκαινίασε τον ανταγωνιστή του Twitter, το Threads

Η Meta εγκαινίασε επίσημα το Threads, με την εφαρμογή να τίθεται σε λειτουργία στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Android σε 100 χώρες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Την Τετάρτη εγκαινίασε η Meta το Threads, τον ανταγωνιστή του Twitter, με περισσότερες από πέντε εκατομμύρια εγγραφές τις τέσσερις πρώτες ώρες, όπως δήλωσε ο κ. Zuckerberg.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το Threads θα μπορούσε να προσελκύσει χρήστες του Twitter που είναι δυσαρεστημένοι με τις πρόσφατες αλλαγές στην πλατφόρμα.

Το Threads – το οποίο δεν κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς το παρόν – επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν έως και 500 χαρακτήρες και έχει πολλές λειτουργίες παρόμοιες με το Twitter.

Ο Zuckerberg σε δήλωση του είπε, “Το κλειδί της επιτυχίας της πλατφόρμας είναι να την διατηρήσουμε φιλική.”

Ο CEO του Twitter, Musk, απάντησε: “Είναι απείρως προτιμότερο να δεχόμαστε επίθεση από αγνώστους στο Twitter, παρά να παραδινόμαστε στην ψεύτικη ευτυχία του Instagram.”

Όταν ο Zuckerberg ρωτήθηκε εάν το Threads θα γίνει μεγαλύτερο από το Twitter, απάντησε: “Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή δημόσιας συζήτησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε εμείς.”

Οι ανταγωνιστές έχουν επικρίνει τον όγκο των δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει η εφαρμογή, που μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία για την υγεία, την οικονομική κατάσταση και τις περιηγήσεις των χρηστών που μπορεί συνδεθούν με την ταυτότητα τους, σύμφωνα με το Apple App Store.

Το Threads είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά όχι ακόμη στην ΕΕ λόγω κανονιστικών ανησυχιών.

Αρχική έκδοση

Η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, ονόμασε τη νέα εφαρμογή ως “αρχική έκδοση”, με προγραμματισμένες επιπλέον λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αλληλεπίδρασης με άτομα σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Mastodon.

“Το όραμά μας με το Threads είναι να πάρουμε ό,τι κάνει το Instagram καλύτερα και να το επεκτείνουμε στα μηνύματα”, δήλωσε η εταιρεία πριν από την κυκλοφορία της.

Παρά το γεγονός ότι το Threads είναι μια αυτόνομη εφαρμογή, οι χρήστες συνδέονται χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Instagram. Το όνομα χρήστη τους στο Instagram μεταφέρεται, αλλά υπάρχει μια επιλογή προσαρμογής του προφίλ τους ειδικά για Threads.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να επιλέξουν να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς που ακολουθούν και στο Instagram, σύμφωνα με τη Meta. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να είναι ιδιωτικοί στο Instagram, αλλά δημόσιοι στα Threads.

Πώς λειτουργεί το Threads;

Στο Threads, οι αναρτήσεις μπορούν να κοινοποιηθούν στο Instagram και αντίστροφα και μπορούν να περιλαμβάνουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών.

Ωστόσο, ορισμένοι πρώτοι χρήστες την Τετάρτη ανέφεραν προβλήματα κατά τη μεταφόρτωση εικόνων.

Οι χρήστες βλέπουν μια ροή αναρτήσεων, τις οποίες η Meta αποκαλεί “νήματα” (threads), από άτομα που ακολουθούν καθώς και προτεινόμενο περιεχόμενο.

Μπορούν να ελέγχουν ποιος μπορεί να τους «αναφέρει» και να φιλτράρουν τις απαντήσεις σε αναρτήσεις που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις.

Η κατάργηση παρακολούθησης, ο αποκλεισμός, ο περιορισμός ή η αναφορά άλλων προφίλ είναι επίσης δυνατή και τυχόν λογαριασμοί που αποκλείουν οι χρήστες στο Instagram αποκλείονται αυτόματα στα Threads.

Ενώ η Meta τονίζει τους δεσμούς με το Instagram, η κάλυψη από τα μέσα έχει επικεντρωθεί στην ομοιότητά της με το Twitter, με ορισμένους επενδυτές να περιγράφουν την εφαρμογή ως «δολοφόνο του Twitter».

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έδωσαν τα χέρια ΔΥΠΑ με Huawei στο Mobile World Congress για προγράμματα εκπαίδευσης εργατικού δυναμικού

Έμφαση στην επανεκπαίδευση και επανα-κατάρτιση του εγχώριου εργατικού δυναμικού με στόχευση στον τομέα της τεχνολογίας έδωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο...