Υπηρεσίες Blockchain από την Amazon

Ανακοινώθηκε από την AWS η διάθεση του Blockchain Templates

352

Μπορεί οι περισσότερες επιχειρήσεις να μην έχουν καταλάβει ακόμα τι ακριβώς είναι το Blockchain και τι μπορούν να κάνουν με αυτό, μπορεί πολλοί τελικοί χρήστες να το συγχέουν με το κρυπτονόμισμα Bitcoin αλλά οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού και παροχής ψηφιακών υπηρεσιών μάλλον ξέρουν που κατευθύνεται η αγορά και σπεύδουν να πάρουν την κατάλληλη θέση. Μία από αυτές είναι και η Amazon που μέσω της θυγατρικής AWS ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τη νέα υπηρεσία Blockchain Templates.

Ακολουθώντας τον ανταγωνισμό και τη συνεχώς αυξανόμενη εμφάνιση λύσεων Blockchain-as-a-Service, η Amazon προσπαθεί με το Blockchain Templates να απαντήσει στις IBM, Oracle, Huawei και Baidu που έχουν ήδη λανσάρει παρόμοιες υπηρεσίες και στην Alibaba που ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα το τοπίο της αγοράς δεν είναι ξεκάθαρο ως προς τις απαιτήσεις λύσεων που θεωρούνται προτεραιότητα, με τους πελάτες να κινούνται μοιρασμένα μεταξύ χρηματοοικονομικών προϊόντων (cryptocurrency) και επικοινωνίας σε επίπεδο ψηφιακών παραστατικών (hyperledger).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της Amazon Web Services, το Blockchain Templates δίνει τη δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain για την ανάπτυξη δικτύων στις πλατφόρμες Ethereum και Hyperledger Fabric να δουλεύουν με μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερη ευκολία. Αν και αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι δυνητικοί τελικοί πελάτες της AWS δείχνουν να μην ξέρουν τι να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες του Διαδικτύου, είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να δούμε πολλές ακόμα εφαρμογές που θα αναπτύσσονται πάνω στις δυνατότητες του Blockchain και της λογικής του Internet of Value.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ