Παρόλο που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα πτηνά, υπάρχει ένας αστικός μύθος σύμφωνα με τον οποίο ο κύκνος εκνευρίζεται αφάνταστα από την παρουσία μεγαλύτερων ζώων στο χώρο του και δεν διστάζει να επιτεθεί σε μεγάλα θηλαστικά, ακόμα και στον άνθρωπο. Αυτό παρατήρησε ο Γερμανός YouTuber DokuNaut και ξεκίνησε να μαγνητοσκοπεί πριν από περίπου 7 χρόνια τις επιθέσεις μίας ομάδας μαύρων κύκνων σε ανθρώπους.

Όλα τα περιστατικά που έχει ανεβάσει ο DokuNaut στο ομώνυμο κανάλι του στο YouTube έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή του Hamminkein, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Ολλανδίας και δείχνουν τους μαύρους κύκνους να κυνηγούν ερωτευμένα ζευγάρια, φωτογράφους, ποδηλάτες που κάνουν βόλτα, υπερήλικες και μικρά παιδιά.

Δεν τα λες πολύ κοινωνικά ζώα.

Η κυρία με τα ροζ αποδεικνύεται πολύ θαρραλέα και καταφέρνει τελικά να επιβληθεί.

Ένας άνθρωπος που τα βάζει με ένα πουλί είναι μάλλον αστείο θέαμα αλλά στις περιπτώσεις που έχει καταγράψει ο DokuNaut μάλλον μοιάζει να είναι η μοναδική λύση…

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ