Η Apple κατάφερε να γίνει η πρώτη αμερικάνικη εταιρεία που η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Yahoo Finance. Θα πρέπει εξ αρχής να τονίσουμε πως λόγω της ανισότητας στη μέτρηση των συνολικών διαθέσιμων μετοχών η κάθε οικονομική υπηρεσία δίνει διαφορετικά νούμερα τελικής κεφαλαιοποίησης.

Η Yahoo Finance πλέον δίνει και επίσημα ως κεφαλαιοποίηση 1,006 τρις δολάρια. Προκειμένου να γίνει γενικώς αποδεκτό πως η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε το ένα τρις δολάρια, η μετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο των 207 δολαρίων, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 204,73€.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι αναλυτές θεωρούσαν ως δεδομένο πως θα επιτευχθεί το ορόσημο αυτό, κυρίως λόγω του guidance που δόθηκε για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ενημέρωση 18:49

Η Yahoo Finance ανακοίνωσε πως η εφαρμογή της εμφάνιζε εσφαλμένη τιμή κεφαλαιοποίησης. Όμως, η τιμή της μετοχής έχει πλέον ανέβει στα $206,14 και πριν λίγα λεπτά βρισκόταν και στα $207,05 κάτι που σημαίνει πως έστω και ενδοσυνεδριακά η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε το ένα τρις δολάρια σύμφωνα με όλους τους τρόπους μέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ