Η νέα εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ονομάζεται “Star Wars: Jedi Challenges” και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Disney και Lenovo. Ένα πολύ μικρό δείγμα αυτής της συνεργασίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου στη D23 expo, στην έκθεση που έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ και – όπως πάντα – ήταν αφιερωμένη στα προϊόντα Disney.

Ουσιαστικά παρουσιάστηκε ένα παιχνίδι της Disney με το οποίο ο κινηματογραφικός κολοσσός, που μεταξύ άλλων έχει και τα δικαιώματα των ταινιών “Πόλεμος των Άστρων” μπαίνει ακόμα περισσότερο στο χορό των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (AR).  Το παιχνίδι χρησιμοποιεί μία νέα συσκευή προβολής κεφαλής (AR headset) που σχεδιάστηκε από τη Lenovo για να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες στους λάτρεις της σειράς ταινιών “Πόλεμος των Άστρων (Star Wars)” και να τους βοηθήσει να ξαναζήσουν σκηνές (μάχες με στρατιώτες και ρομπότ, μονομαχίες Τζεντάι κλπ) από τις συγκεκριμένες ταινίες όπως δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Μία από αυτές τις σκηνές που θα μεταφερθεί στο νέο παιχνίδι και συζητήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι το Holochess, το ολογραφικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Chewbacca και R2-D2 στο “Πόλεμος των Άστρων 4 – Μία Νέα Ελπίδα”.

Η συσκευή κεφαλής θα συνοδεύεται από ένα χειριστήριο με αισθητήρες κίνησης που μοιάζει με το φωτόσπαθο που είχαν οι Anakin Skywalker και Luke Skywalker και πιο πρόσφατα ο Rey στις ταινίες της θρυλικής σειράς “Πόλεμος των Άστρων”. Όπως και το Gear VR της Samsung, η νέα συσκευή κεφαλής της Lenovo χρειάζεται να συνδεθεί με ένα έξυπνο κινητό για να λειτουργήσει. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου παιχνιδιού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά το website του ήδη λειτουργεί και αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο σύντομα.

Δείτε το teaser της Disney για το νέο παιχνίδι

ΣΧΟΛΙΑ