Το φημολογούμενο ηχείο Siri (Siri Speaker), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προσπάθειες της Google με το Google Home και της Amazon με το Amazon Echo, είναι ήδη στη φάση της παραγωγής και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) στις 5 Ιουνίου.

Το Bloomberg, το οποίο και μετέδωσε την είδηση αυτή, αναφέρει επίσης πως η Apple θα είναι έτοιμη να διαθέσει εμπορικά τα πρώτα τεμάχια, “αργότερα μέσα στο έτος”. Όμως, αυτό δεν θα εμποδίσει τον Tim Cook και την ομάδα του από την παρουσίαση του νέου αυτού προϊόντος στο εναρκτήριο keynote της Δευτέρας που μας έρχεται.

Concept του ηχείου Siri που βασίζεται στο Mac Pro, από την ομάδα iFunnyVlogger

Αν και ο Phil Schiller είχε πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί πως “τέτοιες συσκευές πρέπει να φέρουν οθόνη”, οι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως τελικά το ηχείο Siri, δεν θα διαθέτει.

Η Apple θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού, δημιουργώντας ένα ηχείο το οποίο θα αποδίδει ήχο εξαιρετικής ποιότητας, περιλαμβάνοντας και την αναπαραγωγή ήχου virtual surround, ενώ παράλληλα θα αναπαράγει τον ήχο δυνατότερα. Χαρακτηριστικό είναι πως το Siri Speaker θα φέρει αισθητήρες οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται τον χώρο και θα διαμορφώνουν αναλόγως τον τρόπο της απόδοσης του ήχου, σε πραγματικό χρόνο.

Φυσικά, το αξεσουάρ αυτό θα συνεργάζεται πλήρως με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple. Αναμένεται επίσης να δοθεί πρόσβαση και στους προγραμματιστές μέσω ενός νέου, ειδικού API.

Το ηχείο Siri, λέγεται πως έχει ήδη δοκιμαστεί στα σπίτια των εργαζομένων της Apple, και πρόκειται να κατασκευαστεί από την Inventec, την εταιρεία δηλαδή που κατασκευάζει και τα AirPods.

Δυο λόγια

Η εξάπλωση του Internet of Things επιβάλλει πλέον στις εταιρείες τη δημιουργία αντίστοιχων αξεσουάρ, τα οποία στην ουσία θα γίνονται το ψηφιακό επίκεντρο των σπιτιών μας. Ο κάθε κατασκευαστής θα προσπαθήσει να “κλειδώσει” τις οικογένειες στο δικό του οικοσύστημα, προωθώντας έτσι το δικό του hardware.

Όμως, ανεξάρτητα από το βαθμό που γνωρίζουμε Αγγλικά, τέτοιες κινήσεις θα αποκτήσουν νόημα για εμάς κυρίως όταν υποστηρίξουν και την Ελληνική γλώσσα. Το Google Home δεν αναμένεται να την υποστηρίξει εντός του έτους, ενώ σύντομα θα μάθουμε αν η Siri θα μάθει Ελληνικά με την κυκλοφορία του iOS 11.

ΣΧΟΛΙΑ