30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
SOFTW | HARDW | APPS APPLE Ξεκίνησε η παραγωγή του ηχείου Siri

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηχείου Siri

Η Apple απαντάει στα Google Home και Amazon Echo με ένα προϊόν που θα προσφέρει αισθητά καλύτερη ποιότητα ήχου και πλήρη ενσωμάτωση με τις υπόλοιπες συσκευές της.

-

Το φημολογούμενο ηχείο Siri (Siri Speaker), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προσπάθειες της Google με το Google Home και της Amazon με το Amazon Echo, είναι ήδη στη φάση της παραγωγής και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) στις 5 Ιουνίου.

Το Bloomberg, το οποίο και μετέδωσε την είδηση αυτή, αναφέρει επίσης πως η Apple θα είναι έτοιμη να διαθέσει εμπορικά τα πρώτα τεμάχια, “αργότερα μέσα στο έτος”. Όμως, αυτό δεν θα εμποδίσει τον Tim Cook και την ομάδα του από την παρουσίαση του νέου αυτού προϊόντος στο εναρκτήριο keynote της Δευτέρας που μας έρχεται.

Concept του ηχείου Siri που βασίζεται στο Mac Pro, από την ομάδα iFunnyVlogger

Αν και ο Phil Schiller είχε πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί πως “τέτοιες συσκευές πρέπει να φέρουν οθόνη”, οι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως τελικά το ηχείο Siri, δεν θα διαθέτει.

Η Apple θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού, δημιουργώντας ένα ηχείο το οποίο θα αποδίδει ήχο εξαιρετικής ποιότητας, περιλαμβάνοντας και την αναπαραγωγή ήχου virtual surround, ενώ παράλληλα θα αναπαράγει τον ήχο δυνατότερα. Χαρακτηριστικό είναι πως το Siri Speaker θα φέρει αισθητήρες οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται τον χώρο και θα διαμορφώνουν αναλόγως τον τρόπο της απόδοσης του ήχου, σε πραγματικό χρόνο.

Φυσικά, το αξεσουάρ αυτό θα συνεργάζεται πλήρως με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple. Αναμένεται επίσης να δοθεί πρόσβαση και στους προγραμματιστές μέσω ενός νέου, ειδικού API.

Το ηχείο Siri, λέγεται πως έχει ήδη δοκιμαστεί στα σπίτια των εργαζομένων της Apple, και πρόκειται να κατασκευαστεί από την Inventec, την εταιρεία δηλαδή που κατασκευάζει και τα AirPods.

Δυο λόγια

Η εξάπλωση του Internet of Things επιβάλλει πλέον στις εταιρείες τη δημιουργία αντίστοιχων αξεσουάρ, τα οποία στην ουσία θα γίνονται το ψηφιακό επίκεντρο των σπιτιών μας. Ο κάθε κατασκευαστής θα προσπαθήσει να “κλειδώσει” τις οικογένειες στο δικό του οικοσύστημα, προωθώντας έτσι το δικό του hardware.

Όμως, ανεξάρτητα από το βαθμό που γνωρίζουμε Αγγλικά, τέτοιες κινήσεις θα αποκτήσουν νόημα για εμάς κυρίως όταν υποστηρίξουν και την Ελληνική γλώσσα. Το Google Home δεν αναμένεται να την υποστηρίξει εντός του έτους, ενώ σύντομα θα μάθουμε αν η Siri θα μάθει Ελληνικά με την κυκλοφορία του iOS 11.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα