Η Sony ανακοίνωσε πως ξεκίνησε από τις 23 Οκτωβρίου τη σταδιακή αναβάθμιση των συσκευών της Xperia XZ Premium στο Android 8.0 Oreo. Με αυτή της την κίνηση, η Sony, έγινε ο πρώτος κατασκευαστής του Android οικοσυστήματος που διανέμει την τελική έκδοση του Android 8 σε κάποια από τις συσκευές του.

Παράλληλα, η Sony, μέσω του Sony Mobile Blog, ενημέρωσε και για τις νέες λειτουργίες που θα “πάρει” η συσκευή μέσω της αναβάθμισης αυτής.

Η λειτουργία 3D Creator (σάρωση τριών διαστάσεων) που είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη, μέσω της αναβάθμισης αυτής θα είναι διαθέσιμη και στο Xperia XZ Premium (είναι ήδη διαθέσιμη στα Xperia XZ1 και XZ1 Compact). Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον feature, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να σκανάρουμε ένα αντικείμενο για να “εξάγουμε” ένα σχέδιο τριών διαστάσεων. Περισσότερα για αυτή τη λειτουργία, στο video που ακολουθεί:

Εκτός από το 3D Creator, με την αναβάθμιση αυτή θα κάνουν και την εμφάνισή τους δύο νέες λειτουργίες της κάμερας, τα Predictive Capture (smile) και Autofocus Burst. Μέσω του Predictive Capture, η λήψη των φωτογραφιών μας θα γίνεται αυτόματα, με το που εντοπίζεται χαμόγελο από το “θέμα” μας, και με το Autofocus Burst γίνεται πιο καθαρή η λήψη κινούμενων αντικειμένων.

Επιπροσθέτως, έγιναν μικρορυθμίσεις από τη Sony που βελτιώνουν την απόδοση του ήχου, αλλά και πλέον θα υποστηρίζεται το πρότυπο aptX HD audio.

Η αναβάθμιση έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται σταδιακά από χθες και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ