Πριν 2-3 μέρες είχαμε την πρώτη διαρροή – ή «διαρροή» – σχετικά με τις συσκευές iPhone του 2019, αναμέναμε όμως την πρώτη αναφορά από πιο αξιόπιστη πηγή, η οποία και τελικά ήρθε από τους The Wall Street Journal.

Η Apple λοιπόν – αν και αρκετοί πίστευαν πως θα εστιάσει στην computational photography – μπαίνει στο χορό των τριπλών καμερών, καθώς το high end (iPhone 11 Max;) μοντέλο του 2019 αναμένεται να φέρει σύστημα οπίσθιας κάμερας τριπλού φακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των WSJ το 2019 η Apple θα κυκλοφορήσει 2 OLED iPhones και ένα LCD μοντέλο, όπως δηλαδή συνέβη και το ’18. Το «απλό» iPhone 11 (ονομασία αναφοράς και μόνο) των 5,8 ιντσών είναι πιθανό να μη δεχθεί σοβαρές αναβαθμίσεις στο οπίσθια σύστημα κάμερας και το τριπλό σύστημα κάμερας να προστεθεί μόνο στο ακριβότερο μοντέλο iPhone 11 Max (ονομασία αναφοράς). Αν αυτό αποδειχθεί αληθές θα σημαίνει την επιστροφή της Apple στα διαφοροποιημένα – πέρα από το μέγεθος της οθόνης – μοντέλα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το report, το LCD μοντέλο που θα αντικαταστήσει το iPhone XR, θα αναβαθμιστεί σημαντικά, αποκτώντας σύστημα οπίσθιας κάμερας διπλού φακού. Γίνεται επίσης αναφορά για μετάβαση και του συγκεκριμένου μοντέλου σε OLED πάνελ, το 2020. Κάτι που θα σημάνει και την ολοκλήρωση της μετάβασης για τις συσκευές iPhone από τις LCD στις OLED οθόνες.

Τονίζεται επίσης η πρόθεση της Apple να αντικαταστήσει την τεχνολογία 3D Touch με κάποια αντίστοιχη, πιθανώς φθηνότερη και πιο εύκολη στην κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τις πρώτες αναφορές, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν και ψευδείς. Εμείς δεν σκοπεύουμε να τις καλύπτουμε όλες, παρά μόνο αυτές που θεωρούμε πως φέρουν μια σχετική βαρύτητα. Εξάλλου, ακόμα Γενάρη έχουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ