Η Apple αναμένεται το Σεπτέμβρη να κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα iPhone. Τον αντικαταστάτη του iPhone X, τη μεγαλύτερη – phablet έκδοσή του και ένα φθηνότερο μοντέλο που θα φέρει LCD οθόνη και λιγότερες προηγμένες λειτουργίες.


Με δεδομένο πως το επερχόμενο phablet θα φέρει OLED οθόνη όπως και το iPhone X, δύο στις τρεις νέες συσκευές θα διαθέτουν οθόνη OLED. Σύμφωνα όμως με την The Wall Street Journal, η Apple [ορθώς] δεν αναμένει το μείγμα των πωλήσεών της να είναι αντίστοιχο.

Το report προέρχεται από πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας και αναφέρει πως η Apple αναμένει τα LCD μοντέλα να κάνουν και τις περισσότερες πωλήσεις. Αρχικώς η εταιρεία στόχευε σε πωλήσεις που θα ισορροπούν μεταξύ των LCD και OLED συσκευών, ενώ τώρα προσανατολίζεται στην αυξημένη παραγωγή του iPhone των 6,1 ιντσών καθώς εκτιμά πως η ζήτηση θα είναι έντονη λόγω του χαμηλότερου κόστους.

Από το ρεπορτάζ ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν στα LCD μοντέλα συνυπολογίζονται και τα Phone 7, iPhone 8 και iPhone SE, τα οποία και προβλέπεται πως θα παραμείνουν στο line up της Apple μετά την κυκλοφορία των νέων μοντέλων.

Η The Wall Street Journal αναφέρει πως τα πλάνα της Apple επηρεάστηκαν από τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τις οποίες οι καταναλωτές δεν αγοράζουν εύκολα συσκευές πολύ μεγάλου κόστους. Εξάλλου, οι – μικρότερες των αναμενόμενων – πωλήσεις του iPhone X αποτελούν και την πιο έγκυρη απόδειξη των τάσεων αυτών. Πρόκειται για μία συσκευή που έκανε αίσθηση ακόμα και σε παραδοσιακούς Android users και που τελικά δεν κατάφερε να επιτύχει εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων.

Το report επίσης αναφέρει πως η Apple προτίθεται να κρατήσει τουλάχιστον ένα μοντέλο με LCD οθόνη και το 2019, δηλαδή πως δεν πρόκειται να υπάρξει ολική μετάβαση στις OLED οθόνες. Αν και έχουν ήδη υπάρξει αναφορές από την Κορέα που κάνουν λόγο για ολική μετάβαση κατά το ’19, αυτές έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως μη έγκυρες από την πλειοψηφία του ειδικού τύπου.

Ο γνωστός μας Kuo (Ming-Chi Kuo), ο οποίος πλέον ριπορτάρει για λογαριασμό της TF International Securities, αναμένει η αντικαταστάτρια συσκευή του iPhone X να πωλείται στα $800-$900, η phablet έκδοση στα $900-$1.000 και το LCD μοντέλο των 6,1 ιντσών μεταξύ 600 και 700 δολαρίων (οι τιμές όπως πάντα δεν περιλαμβάνουν φόρους).

Η Apple δείχνει να ασπάζεται τις ανησυχίες των καταναλωτών. Ακόμα και εταιρείες σαν την Apple τελικά λαμβάνουν τα μηνύματα της αγοράς και επαναπροσδιορίζουν τα πλάνα τους. Αν το iPhone X είχε μεγαλύτερη επιτυχία πιστεύετε πως θα έπεφταν οι τιμές…;

 

ΣΧΟΛΙΑ