25.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Wing: Δίκτυο διανομής με drone για την θυγατρική της Alphabet

Προς το παρόν, οι καταναλωτές δεν χρεώνονται επιπλέον για τις υπηρεσίες του drone delivery και η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πόσο μπορεί να κοστίσουν τελικά.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Η Wing θυγατρική της Alphabet, έχει βλέψεις να αναπτύξει την τεχνολογία δικτύου για διανομή με drone, εντός 12 μηνών, με σκοπό να είναι ικανή να χειριστεί εκατομμύρια παραγγελίες.

Σύμφωνα με την Wing, η λειτουργία των drones ως δίκτυο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα.

Η τεχνολογία δοκιμάζεται στο Logan της Αυστραλίας, όπου η Wing παραδίδει έως και 1.000 πακέτα την ημέρα.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης δοκιμαστικά drone delivery στο προάστιο Lusk του Δουβλίνου.

Ακόμα μαζί με τη Wing και άλλες εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με το Υπουργείο Μεταφορών και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, σχετικά με τη συμφωνία κανονισμών που θα επιτρέπουν drone delivery στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Delivery καφέ

Ο διευθύνων σύμβουλος Adam Woodworth υποστηρίζει ότι το σύστημα delivery θα μοιάζει “περισσότερο με ένα αποτελεσματικό δίκτυο δεδομένων παρά με ένα παραδοσιακό σύστημα διανομής”. Σε δοκιμαστική εφαρμογή «το μεγαλύτερο κομμάτι των διανομών αφορά είδη παντοπωλείου, έτοιμα φαγητά και καφέ», δήλωσε.

Προς το παρόν, οι καταναλωτές δεν χρεώνονται επιπλέον για τις υπηρεσίες του drone delivery και η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πόσο μπορεί να κοστίσουν τελικά.

Πάντως για να είναι οικονομικά βιώσιμες οι εταιρείες με υπηρεσίες drone delivery, θα πρέπει να πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό διανομών, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

‘Μεγάλα δεδομένα’

Ο Δρ Steve Wright, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Wing ήταν μια από τις εταιρείες που προσπαθούσαν αναπτύξουν αυτή την τεχνολογία.

“Όλοι εξακολουθούν να εργάζονται στα drones – αυτά τα πράγματα θα λειτουργούν νύχτα και μέρα, πολύ περισσότερο από ότι πριν – αλλά οι σκέψεις στρέφονται ήδη στη μεγαλύτερη εικόνα”, δήλωσε.

“Το πρώτο ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή είναι η ρύθμιση. Ωστόσο, η επόμενη ερώτηση είναι μεγάλη – πώς να διαχειριστείτε και να κατευθύνετε αυτόν τον τεράστιο αριθμό ρομπότ. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι η Wing και η Amazon μοιράζονται μία ξεκάθαρη κληρονομιά – μεγάλα δεδομένα».

Το Wing Delivery Network περιλαμβάνει τρία βασικά στοιχεία υλικού.
• τα drones διανομής
• τα μαξιλαράκια όπου τα drones απογειώνονται, προσγειώνονται και επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους
• τους αυτόματους φορτωτές που επιτρέπουν στις εταιρείες να αφήνουν πακέτα για συλλογή

Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με την εταιρεία, τα drones μπορούν να παραλάβουν, να αποβιβαστούν, να ταξιδέψουν και να φορτίσουν με όποιο μοτίβο είναι πιο λογικό για ολόκληρο το σύστημα – αντί απλώς να πετάξουν από μια βάση σε έναν πελάτη και πίσω.

Ένα πλεονέκτημα του συστήματος, είναι ότι είναι σε θέση να προσαρμόζεται γρήγορα στις κορυφές της ζήτησης σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι θέσεις φόρτισης μπορούν επίσης να προστεθούν γρήγορα.

Ο αυτόματος φορτωτής μοιάζει με ένα ζευγάρι καλάμια ψαρέματος, γωνιακά σε σχήμα V. Το προσωπικό του καταστήματος κρεμάει μικρές συσκευασίες από ένα γάντζο και τα drones αιωρούνται από πάνω για να τα σηκώσουν.

Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης υψηλό επίπεδο αυτοματισμού. Δηλαδή η εταιρεία μπορεί να ελέγχει μαζικά τα drones αν βρίσκονται στο σωστό μέρος, έχουν το σωστό λογισμικό, έχουν εγκριθεί για «πτήση».

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ