30.2 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ webOS: αλλάξτε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών...

webOS: αλλάξτε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών εισόδου στην LG smart TV σας

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ονομασίες των πηγών εισόδου (π.χ. «HDMI 1») σε «Cosmote TV», «Nova», «Android TV Box» κλπ.

-

Πλέον η πλειοψηφία των καταναλωτών διαθέτει ή πρόκειται να αποκτήσει smart τηλεόραση. Στην ουσία τις τηλεοράσεις μας σήμερα τις χρησιμοποιούμε περισσότερο σαν monitors με πολλαπλές HDMI εισόδους παρά ως συσκευές θέασης παραδοσιακών Free to Air καναλιών.

Έχοντας λοιπόν συνδεδεμένες διαφορετικές συσκευές στην τηλεόρασή μας, θα ήταν χρήσιμη η μετονομασία των πηγών εισόδου. Είναι πολύ πιο βολικό να επιλέγουμε (π.χ.) ως πηγή το Android TV Box, παρά την πηγή HDMI 3. Με τη μετονομασία, δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε ποια πηγή εισόδου αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θύρα HDMI.

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών εισόδου στην LG smart TV μας, η οποία τρέχει το λογισμικό webOS (το οποίο προήλθε από τα smartphones).

Τα βελάκια στο κάτω μέρος του χειριστηρίου θα μας βοηθήσουν για την πλοήγησή μας (μετακίνηση, επιλογή με το «ok»). Έχοντας ανοικτή την τηλεόραση, πατάμε το κουμπί των πηγών εισόδου, πάνω αριστερά.

Στα δεξιά της οθόνης θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες πηγές. Εμείς πλοηγούμαστε προς τα κάτω (με τα βελάκια του χειριστηρίου) και επιλέγουμε (με το ok) το «Όλες οι είσοδοι».

Αμέσως θα μεταφερθούμε στο περιβάλλον διαχείρισης των πηγών εισόδου. Στα αριστερά βλέπουμε τις διαθέσιμες πηγές (εσείς θα βλέπετε «HDMI 1» κλπ). Πλοηγούμαστε στην πηγή που θέλουμε να επεξεργαστούμε και πατάμε το «ok». Αμέσως μετά, με το δεξί βελάκι περνάμε στο μενού επεξεργασίας της πηγής εισόδου.

Για να επεξεργαστούμε το εικονίδιο επιλέγουμε «ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ…».

Επιλέγουμε το εικονίδιο που ταιριάζει περισσότερο στη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στη συγκεκριμένη θύρα HDMI.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μετονομάσουμε την πηγή εισόδου.

Επιλέγουμε «Ετικέτα εισόδου» και πληκτρολογούμε την επιθυμητή ονομασία της συσκευής.

Σημειώστε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Ελληνικούς χαρακτήρες επιλέγοντας το εικονικό κουμπί που βρίσκεται στην άνω αριστερή άκρη του εικονικού πληκτρολογίου.

Πλέον, οι ονομασίες των πηγών εισόδου της LG τηλεόρασής σας δεν είναι τυπικές, αλλά αντιπροσωπευτικές ως προς τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες. Πιο τακτοποιημένα, πιο εύκολο να τις θυμάται όλη η οικογένεια.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα