30.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Ιούλ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ webOS: αλλάξτε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών...

webOS: αλλάξτε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών εισόδου στην LG smart TV σας

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ονομασίες των πηγών εισόδου (π.χ. «HDMI 1») σε «Cosmote TV», «Nova», «Android TV Box» κλπ.

-

Πλέον η πλειοψηφία των καταναλωτών διαθέτει ή πρόκειται να αποκτήσει smart τηλεόραση. Στην ουσία τις τηλεοράσεις μας σήμερα τις χρησιμοποιούμε περισσότερο σαν monitors με πολλαπλές HDMI εισόδους παρά ως συσκευές θέασης παραδοσιακών Free to Air καναλιών.

Έχοντας λοιπόν συνδεδεμένες διαφορετικές συσκευές στην τηλεόρασή μας, θα ήταν χρήσιμη η μετονομασία των πηγών εισόδου. Είναι πολύ πιο βολικό να επιλέγουμε (π.χ.) ως πηγή το Android TV Box, παρά την πηγή HDMI 3. Με τη μετονομασία, δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε ποια πηγή εισόδου αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θύρα HDMI.

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα εικονίδια και τις ονομασίες των πηγών εισόδου στην LG smart TV μας, η οποία τρέχει το λογισμικό webOS (το οποίο προήλθε από τα smartphones).

Τα βελάκια στο κάτω μέρος του χειριστηρίου θα μας βοηθήσουν για την πλοήγησή μας (μετακίνηση, επιλογή με το «ok»). Έχοντας ανοικτή την τηλεόραση, πατάμε το κουμπί των πηγών εισόδου, πάνω αριστερά.

Στα δεξιά της οθόνης θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες πηγές. Εμείς πλοηγούμαστε προς τα κάτω (με τα βελάκια του χειριστηρίου) και επιλέγουμε (με το ok) το «Όλες οι είσοδοι».

Αμέσως θα μεταφερθούμε στο περιβάλλον διαχείρισης των πηγών εισόδου. Στα αριστερά βλέπουμε τις διαθέσιμες πηγές (εσείς θα βλέπετε «HDMI 1» κλπ). Πλοηγούμαστε στην πηγή που θέλουμε να επεξεργαστούμε και πατάμε το «ok». Αμέσως μετά, με το δεξί βελάκι περνάμε στο μενού επεξεργασίας της πηγής εισόδου.

Για να επεξεργαστούμε το εικονίδιο επιλέγουμε «ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ…».

Επιλέγουμε το εικονίδιο που ταιριάζει περισσότερο στη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στη συγκεκριμένη θύρα HDMI.

Τώρα, ήρθε η ώρα να μετονομάσουμε την πηγή εισόδου.

Επιλέγουμε «Ετικέτα εισόδου» και πληκτρολογούμε την επιθυμητή ονομασία της συσκευής.

Σημειώστε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Ελληνικούς χαρακτήρες επιλέγοντας το εικονικό κουμπί που βρίσκεται στην άνω αριστερή άκρη του εικονικού πληκτρολογίου.

Πλέον, οι ονομασίες των πηγών εισόδου της LG τηλεόρασής σας δεν είναι τυπικές, αλλά αντιπροσωπευτικές ως προς τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες. Πιο τακτοποιημένα, πιο εύκολο να τις θυμάται όλη η οικογένεια.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα