Κατά τη διάρκεια του έτους που διανύουμε, παρακολουθούμε μία ιδιότυπη κούρσα μεταξύ των κατασκευαστών έξυπνων τηλεφώνων, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας, είναι η αφαίρεση των μερών των συσκευών, που δύνανται να αφαιρεθούν.

Η μείωση των περιθωρίων (bezels) είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, υπάρχει όμως ένας πιο σημαντικός αγώνας δρόμου: για το ποιος κατασκευαστής θα καταφέρει να ενσωματώσει στην οθόνη ενός πραγματικού, εμπορικού μοντέλου smartphone, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ανακοινώσεις έως τώρα είχαμε πολλές, αλλά εμπορικά διαθέσιμη συσκευή δεν έχουμε δει ακόμα που να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό.

Η Samsung δεν τα κατάφερε και είναι πιθανό να μη τα καταφέρει ούτε και με το Galaxy Note 8. Η Apple είναι πιθανό να τα καταφέρει τον Σεπτέμβρη, αλλά, σύμφωνα με τον ερευνητή Jiutang Pan, ένας κατασκευαστής, η Vivo, κατέχει ήδη τη σχετική τεχνογνωσία.

Ο Jiutang Pan, έχει ισχυρές διασυνδέσεις με παράγοντες της κινεζικής εφοδιαστικής αλυσίδας και οι αναφορές του θεωρούνται πάντα έγκυρες (αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να μεταδώσουμε το συγκεκριμένο report).

Και για του λόγου το αληθές, ο ερευνητής έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video που δείχνει το ξεκλείδωμα ενός smartphone, μέσω ενός ενσωματωμένου στην οθόνη αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, παραμένει ασαφές, αν ο χρήστης θα μπορεί να ακουμπά το δάκτυλό του σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης, ή αν αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της.

Τέλος, ο Pan εκτιμά πως η Apple θα είναι η πρώτη μη κινεζική εταιρεία που θα καταφέρει να ενσωματώσει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, με την κυκλοφορία του επετειακού iPhone.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ