15.1 C
Athens
Τρίτη, 13 Απρ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Ringtones για iPhone: Οδηγός για τη δημιουργία ήχων κλήσης...

Ringtones για iPhone: Οδηγός για τη δημιουργία ήχων κλήσης μέσω iTunes (PC/Mac)

Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ringtones για iPhone, χρησιμοποιώντας μόνο την εφαρμογή iTunes. Βήμα προς βήμα οδηγίες.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

iTunes. Πρόκειται για τον “σύγχρονο εχθρό” των κατόχων συσκευών της Apple, αλλά αδίκως. Μπορεί το κόλλημα της Apple με την (σχεδόν) υποχρεωτική χρήση του iTunes για την πλήρη εκμετάλλευση του iPhone να είναι προφανές και πιθανότατα ενοχλητικό, ελάχιστοι όμως χρήστες έδωσαν πραγματικά την ευκαιρία στον εαυτό τους να μάθουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην περίπτωσή μας το πρόβλημα ονομάζεται “Ringtones για iPhone” και η λύση ακολουθεί στο video αλλά και στη σύνοψη που ακολουθεί.

Ένα από τα μειονεκτήματα του iOS έναντι του Android, είναι η μη (άμεση) δυνατότητα χρήσης ενός τραγουδιού που έχουμε στη συσκευή μας, ως ringtone. Αρκετοί χρησιμοποιούν το GarageBand της Apple προκειμένου να δημιουργήσουν τόνους (έτσι είναι η τυπική ονομασία κατά την Apple) και ακόμα περισσότεροι, προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.

Ετοιμάσαμε για εσάς έναν video οδηγό, με βήμα προς βήμα οδηγίες για τη δημιουργία ringtones χωρίς τη χρήση άλλων προγραμμάτων. Μέσα σε πέντε λεπτά θα έχετε φτιάξει το πρώτο σας ringtone και με την επανάληψη της διαδικασίας ο χρόνος αυτός σταδιακά θα μειωθεί έως και τα 1-2 λεπτά.

Ringtones για iPhone: Ας συνοψίσουμε

 • Αν έχουμε Windows PC, ορίζουμε να εμφανίζονται οι καταλήξεις των αρχείων στο σύστημά μας.
 • Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του iTunes και επιλέγουμε τον τύπο του αρχείου που θα αποθηκεύει το iTunes, σε περίπτωση μετατροπής ενός αρχείου ήχου. Προτιμήσεις > (καρτέλα) Γενικά > Ρυθμίσεις Εισαγωγής > Κωδικοποίηση AAC.
 • Aκούμε το τραγούδι που μας ενδιαφέρει να μετατρέψουμε σε ringtone και σημειώνουμε τους χρόνους έναρξης και λήξης του τόνου που θα δημιουργηθεί.
 • Κάνουμε δεξί κλικ στο τραγούδι και επιλέγουμε “Πληροφορίες”. Στην καρτέλα “Επιλογές” ορίζουμε τα χρονικά σημεία έναρξης και λήξης του ringtone μας.
 • Έχοντας επιλεγμένο (“φωτισμένο”) το τραγούδι μας, πατάμε “Αρχείο > Μετατροπή > Δημιουργία έκδοσης AAC”. Βλέπουμε πως το iTunes δημιούργησε ένα νέο αρχείο ήχου.
 • Πάμε στο original τραγούδι και επαναφέρουμε σωστά τους χρόνους. Απλά αποεπιλέγουμε τον χρόνο έναρξης και λήξης του.
 • Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο AAC και πατάμε “Εμφάνιση στον finder”. Σε Windows PC αυτή η εντολή ονομάζεται “Εμφάνιση στην εξερεύνηση των Windows”.
 • To AAC αρχείο εμφανίζεται και το αντιγράφουμε στην επιφάνεια εργασίας μας.
 • Πάμε πίσω στο iTunes και διαγράφουμε το αρχείο AAC. Μην ανησυχείτε, εμείς το έχουμε αντιγράψει στο desktop μας.
 • Αλλάζουμε την κατάληξη (extension) του αρχείου που έχουμε στην επιφάνεια εργασίας μας από “m4a” σε “m4r”.
 • Ανοίγουμε το αρχείο με το iTunes και θα δούμε πως έχει ήδη αρχειοθετηθεί στους “Τόνους”.

Πλέον γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε ringtones χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε σε εφαρμογές που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν σωστά, ενώ στο προσεχές μέλλον είναι πολύ πιθανό να εμφανίζουν ζητήματα συμβατότητας. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως την δεύτερη – τρίτη φορά θα χρειάζεστε μόνο δύο λεπτά από τον χρόνο σας.

Ήταν ένας video οδηγός από το tecky. Μείνετε συντονισμένοι!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα