30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
Αρχική ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Ringtones για iPhone: Οδηγός για τη δημιουργία ήχων κλήσης μέσω iTunes (PC/Mac)

Ringtones για iPhone: Οδηγός για τη δημιουργία ήχων κλήσης μέσω iTunes (PC/Mac)

0
Ringtones για iPhone: Οδηγός για τη δημιουργία ήχων κλήσης μέσω iTunes (PC/Mac)

iTunes. Πρόκειται για τον “σύγχρονο εχθρό” των κατόχων συσκευών της Apple, αλλά αδίκως. Μπορεί το κόλλημα της Apple με την (σχεδόν) υποχρεωτική χρήση του iTunes για την πλήρη εκμετάλλευση του iPhone να είναι προφανές και πιθανότατα ενοχλητικό, ελάχιστοι όμως χρήστες έδωσαν πραγματικά την ευκαιρία στον εαυτό τους να μάθουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην περίπτωσή μας το πρόβλημα ονομάζεται “Ringtones για iPhone” και η λύση ακολουθεί στο video αλλά και στη σύνοψη που ακολουθεί.

Ένα από τα μειονεκτήματα του iOS έναντι του Android, είναι η μη (άμεση) δυνατότητα χρήσης ενός τραγουδιού που έχουμε στη συσκευή μας, ως ringtone. Αρκετοί χρησιμοποιούν το GarageBand της Apple προκειμένου να δημιουργήσουν τόνους (έτσι είναι η τυπική ονομασία κατά την Apple) και ακόμα περισσότεροι, προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.

Ετοιμάσαμε για εσάς έναν video οδηγό, με βήμα προς βήμα οδηγίες για τη δημιουργία ringtones χωρίς τη χρήση άλλων προγραμμάτων. Μέσα σε πέντε λεπτά θα έχετε φτιάξει το πρώτο σας ringtone και με την επανάληψη της διαδικασίας ο χρόνος αυτός σταδιακά θα μειωθεί έως και τα 1-2 λεπτά.

Ringtones για iPhone: Ας συνοψίσουμε

 • Αν έχουμε Windows PC, ορίζουμε να εμφανίζονται οι καταλήξεις των αρχείων στο σύστημά μας.
 • Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του iTunes και επιλέγουμε τον τύπο του αρχείου που θα αποθηκεύει το iTunes, σε περίπτωση μετατροπής ενός αρχείου ήχου. Προτιμήσεις > (καρτέλα) Γενικά > Ρυθμίσεις Εισαγωγής > Κωδικοποίηση AAC.
 • Aκούμε το τραγούδι που μας ενδιαφέρει να μετατρέψουμε σε ringtone και σημειώνουμε τους χρόνους έναρξης και λήξης του τόνου που θα δημιουργηθεί.
 • Κάνουμε δεξί κλικ στο τραγούδι και επιλέγουμε “Πληροφορίες”. Στην καρτέλα “Επιλογές” ορίζουμε τα χρονικά σημεία έναρξης και λήξης του ringtone μας.
 • Έχοντας επιλεγμένο (“φωτισμένο”) το τραγούδι μας, πατάμε “Αρχείο > Μετατροπή > Δημιουργία έκδοσης AAC”. Βλέπουμε πως το iTunes δημιούργησε ένα νέο αρχείο ήχου.
 • Πάμε στο original τραγούδι και επαναφέρουμε σωστά τους χρόνους. Απλά αποεπιλέγουμε τον χρόνο έναρξης και λήξης του.
 • Κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο AAC και πατάμε “Εμφάνιση στον finder”. Σε Windows PC αυτή η εντολή ονομάζεται “Εμφάνιση στην εξερεύνηση των Windows”.
 • To AAC αρχείο εμφανίζεται και το αντιγράφουμε στην επιφάνεια εργασίας μας.
 • Πάμε πίσω στο iTunes και διαγράφουμε το αρχείο AAC. Μην ανησυχείτε, εμείς το έχουμε αντιγράψει στο desktop μας.
 • Αλλάζουμε την κατάληξη (extension) του αρχείου που έχουμε στην επιφάνεια εργασίας μας από “m4a” σε “m4r”.
 • Ανοίγουμε το αρχείο με το iTunes και θα δούμε πως έχει ήδη αρχειοθετηθεί στους “Τόνους”.

Πλέον γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε ringtones χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε σε εφαρμογές που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν σωστά, ενώ στο προσεχές μέλλον είναι πολύ πιθανό να εμφανίζουν ζητήματα συμβατότητας. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως την δεύτερη – τρίτη φορά θα χρειάζεστε μόνο δύο λεπτά από τον χρόνο σας.

Ήταν ένας video οδηγός από το tecky. Μείνετε συντονισμένοι!

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.