Είναι νέοι, Ευρωπαίοι, μοναδικοί στο είδος τους και πολλά υποσχόμενοι. Πριν κλείσουν τα 30, έχουν ήδη εισάγει καινοτομίες και έχουν αλλάξει για πάντα τον τρόπο που γίνονταν τα πράγματα στον τομέα τους. Οι συντάκτες του Forbes δημοσιεύουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη λίστα 30 Under 30 Europe 2018 και για να τα καταφέρουν συγκέντρωσαν χιλιάδες υποψηφιότητες και ζήτησαν από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες να επιλέξουν τους καλύτερους. Η λίστα του Forbes περιλαμβάνει συνολικά 300 νέους, τις αυριανές ηγετικές μορφές της Ευρώπης και καλύπτει 10 διαφορετικές κατηγορίες: Δημιουργία & Πολιτισμός, Ψυχαγωγία, Νομοθεσία & Πολιτική, Λιανική & Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Επιστήμες Υγείας, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Χρηματοοικονομικά, Βιομηχανία, Μέσα & Marketing, τεχνολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στη λίστα 30 Under 30 Europe 2018 του Forbes υπάρχουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από 34 ευρωπαϊκές χώρες και για πρώτη φορά εντοπίζονται νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες στο Κοσσυφοπέδιο και τη Λευκορωσία. Στη λίστα περιλαμβάνονται και κάποιοι περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό όπως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Paul Pogba, ο Βρετανός ράπερ και ηθοποιός Jacob Anderson, ο Ισπανός μπασκετμπολίστας Ricky Rubio, ο Γάλλος χορευτής Hugo Marchand, ο Ολλανδός οδηγός της F1 Max Verstappen, ο Βρετανός μουσικός J Hus, οι τραγουδίστριες Zara Larsson και Rita Ora από Σουηδία και Μ. Βρετανία αντίστοιχα και το κορυφαίο μοντέλο Barbara Palvin από την Ουγγαρία.

Η παρουσία της Ελλάδας καταγράφεται και φέτος με 3 εκπροσώπους που πραγματικά διαπρέπουν, ο καθένας στον τομέα του:

Αναστάσιος Πέτρου, 26 ετών

Ερευνητής, Πανεπιστήμιο ETH Zürich

Κατηγορία: Επιστήμες Υγείας

Αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών  του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Technische Universität München. Στο πλαίσιο του διδακτορικού του, ο Αναστάσιος Πέτρου ασχολείται ερευνητικά με τις εφαρμογές της μηχανικής και ειδικά των αυτοματισμών στην ιατρική. Με το συνομήλικό του Nicholas Cohrs ανέπτυξαν μία μέθοδο κατασκευής τεχνητής καρδιάς με χρήση τεχνικών τρισδιάστατης εκτύπωσης και ιατρικής απεικόνισης. Η τεχνητή καρδιά που σχεδίασαν οι δύο νεαροί ερευνητές στη Ζυρίχη, αντιγράφει σχεδόν πλήρως τη φυσική καρδιά, τόσο στη μορφή όσο και στη λειτουργία και ο στόχος είναι να μπορεί στο μέλλον να κατασκευαστεί στις ακριβείς διαστάσεις που χρειάζεται ο κάθε μεμονωμένος ασθενής.

Χριστίνα Τρεμόντι, 27 ετών

Ιδρυτής, edosafakelaki.org

Κατηγορία: Νομοθεσία & Πολιτική

Το όνομα της Χριστίνα Τρεμόντι άρχισε να ακούγεται για πρώτη φορά το 2012 όταν – μετά τη νοσηλεία του παππού της σε δημόσιο νοσοκομείο –  αποφάσισε να ανεβάσει το site edosafakelaki.org για να ξεκινήσει τον αγώνα της κατά της διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο με τη δημοσιοποίηση και την καταγγελία περιστατικών διαφθοράς. Έκτοτε, η κα Τρεμόντι συνεργάστηκε με το κόμμα των ΑΝΕΛ, διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα διαφθοράς του Υπουργού Πάνου Καμμένου και το site επεκτάθηκε σε πέντε ακόμα χώρες σε Ασία και Αφρική.

Σταύρος Τσομπανίδης, 24 ετών

Ιδρυτής, PHEE

Κατηγορία: Βιομηχανία

Η εταιρεία PHEE εδρεύει στην Πάτρα και το αντικείμενό της είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία των φυκιών που ξεβράζονται στις ελληνικές ακτές και η παραγωγή χρηστικών αντικειμένων. Ο Σταύρος Τσομπανίδης συνεργάστηκε με το Δρ. Νικόλαο Αθανασόπουλο και ανέπτυξαν το PHEEboard, ένα προϊόν που παράγεται από τα φύκια και χρησιμοποιείται – μέχρι στιγμής –  για την κατασκευή θηκών κινητών και tablets, πολυτελών κουτιών συσκευασίας, ρακετών θάλασσας και σκελετών γυαλιών.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ