30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
APPLE iOS Touch ID: Αυξήστε τις πιθανότητες σωστής ανάγνωσης του δακτυλικού...

Touch ID: Αυξήστε τις πιθανότητες σωστής ανάγνωσης του δακτυλικού σας αποτυπώματος

Μπορεί το Touch ID της Apple να λειτουργεί υποδειγματικά, υπάρχουν όμως ακόμα περιθώρια μείωσης των περιπτώσεων που το αποτύπωμά μας δεν αναγνωρίζεται.

-

Το Touch ID, ο αναγνώστης δηλαδή δακτυλικών αποτυπωμάτων των συσκευών της Apple, λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά, με ένα απλό κολπάκι μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της σωστής αναγνώρισης του δικού μας αποτυπώματος.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα ρίξουμε και μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να “δηλώσουμε” το δακτυλικό μας αποτύπωμα, στο iOS. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι οδηγίες μας είναι με βάση την πιο πρόσφατη επίσημη έκδοση του iOS, 10.3.1, όμως, τα ίδια βήματα ισχύουν και στο iOS 11.

Ας δούμε λοιπόν πρώτα, πώς μπορούμε να καταχωρήσουμε στο iOS το δακτυλικό μας αποτύπωμα:

Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > εισάγουμε τον κωδικό μας > Προσθήκη αποτυπώματος.

Quick tip: Σας προτείνουμε να καταχωρήσετε τον δείκτη και τον αντίχειρά σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε εύκολα τη συσκευή σας, όπως και αν την κρατάτε.

Έχουμε λοιπόν καταχωρήσει ένα ή δύο δάκτυλα στη συσκευή μας. Το ποσοστό σωστής ανάγνωσης των αποτυπωμάτων μας (όχι σε περιπτώσεις με βρεγμένα δάκτυλα κλπ) είναι πολύ καλό και κυμαίνεται άνω του 90%.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε το βαθμό σωστής ανάγνωσης, είναι να κάνουμε νέα προσθήκη αποτυπώματος, “καταχωρώντας” όμως, πάλι τα ίδια δάκτυλα! Αν είχαμε για παράδειγμα ορίσει τον δείκτη και τον αντίχειρα, προσθέτουμε δύο ακόμη αποτυπώματα, που πάλι, θα είναι από τον δείκτη και τον αντίχειρά μας.

Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε πως πλέον το ποσοστό σωστής ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματός σας θα βελτιωθεί αισθητά, σε μερικές περιπτώσεις αγγίζοντας και το 99-100%. Δοκιμάστε το και πείτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας!

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα