Το Touch ID, ο αναγνώστης δηλαδή δακτυλικών αποτυπωμάτων των συσκευών της Apple, λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά, με ένα απλό κολπάκι μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της σωστής αναγνώρισης του δικού μας αποτυπώματος.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα ρίξουμε και μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να “δηλώσουμε” το δακτυλικό μας αποτύπωμα, στο iOS. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι οδηγίες μας είναι με βάση την πιο πρόσφατη επίσημη έκδοση του iOS, 10.3.1, όμως, τα ίδια βήματα ισχύουν και στο iOS 11.

Ας δούμε λοιπόν πρώτα, πώς μπορούμε να καταχωρήσουμε στο iOS το δακτυλικό μας αποτύπωμα:

Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > εισάγουμε τον κωδικό μας > Προσθήκη αποτυπώματος.

Quick tip: Σας προτείνουμε να καταχωρήσετε τον δείκτη και τον αντίχειρά σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε εύκολα τη συσκευή σας, όπως και αν την κρατάτε.

Έχουμε λοιπόν καταχωρήσει ένα ή δύο δάκτυλα στη συσκευή μας. Το ποσοστό σωστής ανάγνωσης των αποτυπωμάτων μας (όχι σε περιπτώσεις με βρεγμένα δάκτυλα κλπ) είναι πολύ καλό και κυμαίνεται άνω του 90%.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε το βαθμό σωστής ανάγνωσης, είναι να κάνουμε νέα προσθήκη αποτυπώματος, “καταχωρώντας” όμως, πάλι τα ίδια δάκτυλα! Αν είχαμε για παράδειγμα ορίσει τον δείκτη και τον αντίχειρα, προσθέτουμε δύο ακόμη αποτυπώματα, που πάλι, θα είναι από τον δείκτη και τον αντίχειρά μας.

Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε πως πλέον το ποσοστό σωστής ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματός σας θα βελτιωθεί αισθητά, σε μερικές περιπτώσεις αγγίζοντας και το 99-100%. Δοκιμάστε το και πείτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας!

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ