Η Γενική Διευθύντρια του YouTubeSusan Wojcicki, ανέφερε πως οι εγγεγραμμένοι χρήστες που παρακολουθούν videos στην πλατφόρμα έφτασαν τους 1,8 δις σε μηνιαία βάση. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι θεάσεις που προέρχονται από «ανώνυμους χρήστες».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε προς τους διαφημιστές κατά τη διάρκεια του φετινού YouTube Brandcast presentation.

Κατά τη διάρκεια του event ανακοινώθηκαν και κάποια άλλα αξιοσημείωτα επιτεύγματα, όπως τα 41 εκ. livestream views της Beyoncé στο φεστιβάλ Coachella και οι 5 δις θεάσεις του (μισητού) Despacito.

Την τελευταία φορά που είχαν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις ως προς τους μηνιαίους εγγεγραμμένους επισκέπτες της υπηρεσίας ήταν στα μέσα του 2017. Τότε, αριθμούσαν 1,5 δις (σε μηνιαία πάντα βάση).

Φυσικά, από το event δεν έλειψαν και οι αναφορές για το απρεπές (για τα παιδιά) περιεχόμενο του δικτύου. Η Wojcicki ανέφερε πως πρόκειται για τις «επιπτώσεις μίας ανοικτής πλατφόρμας» και πως projects όπως το YouTube Kids μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά ασφαλέστερες θεάσεις. Επίσης, ανακοινώθηκε πως το προσωπικό που ελέγχει τα videos που ανεβαίνουν στο YouTube θα αυξηθεί στα 10 χιλιάδες άτομα.

«Πρόκειται για μία ανοικτή πλατφόρμα που ενώνει τον κόσμο με πρωτόγνωρους τρόπους. Αυτό όμως έχει και προκλήσεις και δεσμευόμαστε να αναπτυχθούμε με υπευθυνότητα», ανέφερε η (από το 2014) Γενική Διευθύντρια του δικτύου.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ