Το Xbox One θα υποστηρίζει σύντομα το πρότυπο Dolby Vision

Διατέθηκε νέα έκδοση λογισμικού στους Xbox Insiders

415

Η Microsoft ετοιμάζεται να προσθέσει την υποστήριξη του πρωτοκόλλου Dolby Vision στις κονσόλες της Xbox One S και Xbox One X. Με την προσθήκη αυτή οι κονσόλες της Microsoft μαζί με το Apple TV 4K και το Google Chromecast Ultra θα είναι οι μοναδικές με ταυτόχρονη υποστήριξη των προτύπων Dolby Vision και Dolby Atmos.

Η Microsoft βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, έχοντας διαθέσει ένα ειδικό update στους Xbox Insiders, αν και προς το παρόν το Dolby Vision αφορά μόνο τις εφαρμογές video ροής (Netflix κλπ). Δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό αν η υποστήριξη του προτύπου θα επεκταθεί και στην αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray.

Το πρότυπο Dolby Vision θεωρείται ανώτερο από το φορμά HDR10 που συναντάμε στην τρέχουσα έκδοση λογισμικού συστήματος του Xbox One. Με το Dolby Vision η φωτεινότητα και τα χρώματα των σκηνών ρυθμίζονται με βάση τα διαθέσιμα μετα-δεδομένα ενώ υποστηρίζεται βάθος χρώματος 12-bit.

Αν και το πιθανότερο είναι ο μέσος χρήστης να μην καταλάβει άμεσα τη διαφορά, η υποστήριξη του Dolby Vision από το Xbox One θα το βοηθήσει να γίνει ένα πιο future proof προϊόν, τη στιγμή που ο μεγάλος αντίπαλος – το PlayStation – δεν υποστηρίζει πλήρως ούτε το Dolby Vision, ούτε το πρότυπο Dolby Atmos.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ