Το WhatsApp θα επιτρέπει έως 5 προωθήσεις ενός μηνύματος

228

Η υπηρεσία επικοινωνίας WhatsApp που ανήκει στο δίκτυο του Facebook περιορίζει παγκοσμίως το μέγιστο αριθμό των προωθήσεων ανά μήνυμα, στις πέντε. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας για τη μείωση των φαινομένων «παραπληροφόρησης και φημών», σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δικτύου.

«Από σήμερα, επιβάλλουμε ένα όριο πέντε προωθήσεων ανά μήνυμα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η αντιπρόεδρος για τις Πολιτικές και την Επικοινωνία του δικτύου, Victoria Grand.

Προηγουμένως, ένας χρήστης του WhatsApp μπορούσε να προωθήσει ένα μήνυμα σε έως 20 άτομα ή ομάδες συζητήσεων. Με τον περιορισμό των προωθήσεων στις πέντε το δίκτυο επεκτείνει παγκοσμίως το δοκιμαστικό πρόγραμμα που έτρεχε στην Ινδία από τον Ιούλιο, μετά από αναφορές για θανάτους και λυντσαρίσματα τα οποία προήλθαν από ψευδείς ειδήσεις που διαδόθηκαν μέσω της υπηρεσίας.

Το WhatsApp διαθέτει σήμερα περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και αναζητά τρόπο για να πατάξει τη μη ορθή χρήση του δικτύου του. Σημειώστε επίσης πως λόγω της από άκρη σε άκρη κρυπτογράφησης – θεωρητικά τουλάχιστον – δεν μπορούν να αναδειχθούν οι αρχικές πηγές των επίμαχων μηνυμάτων.

Η ενημέρωση των εφαρμογών της υπηρεσίας θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα, αρχικώς από το app του Android και στη συνέχεια του iOS, σύμφωνα με τον επικεφαλής Επικοινωνίας του δικτύου, Carl Woog.

 

ΣΧΟΛΙΑ