Η νέα υπηρεσία της Uber Technologies ξεκίνησε τη λειτουργία της την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουνίου στις ακτές της Κροατίας. Τα UberBOAT είναι ουσιαστικά μία υπηρεσία θαλάσσιου ταξί – παρόμοια με αυτή που συναντάμε σε κάποια ελληνικά νησιά – που εκτελείται από ταχύπλοα σκάφη χωρητικότητας 12 ατόμων.

Πριν φτάσει στο Dubrovnik και το Split, η θαλάσσια υπηρεσία της Uber ήταν ήδη διαθέσιμη σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ρωσίας, στην Κωνσταντινούπολη και το Κάιρο. Καλύπτει ανάγκες γρήγορης και εύκολης μετακίνησης τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων, με κόστος παρόμοιο με αυτού του “στεριανού” ταξί. Η αναζήτηση και κράτηση γίνονται μόνο μέσω ψηφιακής εφαρμογής και οι δυνατότητες κράτησης περιλαμβάνουν από μεμονωμένη διαδρομή μίας κατεύθυνσης έως ημερήσια αποκλειστική χρήση του σκάφους.

Η Κροατία αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και – όπως και η Ελλάδα – διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής και εκατοντάδες νησιά.Το UberBOAT θα καλύπτει τις ακτές γύρω από τα σημαντικότερα θέρετρα της Δαλματίας και τη συγκοινωνία με τα αμέτρητα νησιά του κροατικού αρχιπελάγους.

ΣΧΟΛΙΑ