Το Twitter ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της Smyte. Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα το San Francisco και εξειδίκευση σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την ασφάλεια και τον εντοπισμό spam μηνυμάτων.

«Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της Smyte, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας και εντοπισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Το όραμα της ομάδας της Smyte συμπνέει με τη δέσμευσή μας για εστίαση στη βελτίωση της ποιότητας των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στο twitter και πιστεύουμε πως πρόκειται για μία ισχυρή προσθήκη στο συνεχιζόμενο έργο μας.»

Πρόκειται για μία σημαντική εξαγορά για το Twitter καθώς η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τα spam μηνύματα και τη ρητορική μίσους βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του δικτύου.

Συνήθως βέβαια, όταν τεχνολογικοί κολοσσοί εξαγοράζουν μικρές εταιρείες, συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αν υπάρχουν συμβόλαια με πελάτες σε ισχύ, τηρούνται.

Χθες το βράδυ όμως το TechCrunch ανέφερε κάτι εντελώς «προβληματικό». Η υπηρεσία Smyte, είχε απενεργοποιηθεί.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από όσους επηρεάστηκαν, η Smyte απενεργοποίησε την πρόσβαση στο API (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών) της, έχοντας ενημερώσει μόνο μέρος των πελατών της, την τελευταία στιγμή. Οι πελάτες δέχθηκαν μία απλή ενημερωτική τηλεφωνική κλήση και αμέσως μετά η υπηρεσία απενεργοποιήθηκε. Σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες είχαν συνάψει με τη Smyte πολυετή συμβόλαια που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ.

Εκπρόσωποι του Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.»

Ασφαλώς και πρόκειται για μία μη επαγγελματική προσέγγιση από τους ιθύνοντες του Twitter. Θα μπορούσαν άνετα να ανακοινώσουν ένα χρονοδιάγραμμα απενεργοποίησης της υπηρεσίας και παράλληλα να εργαστούν με τους συνεργάτες τους για τη σταδιακή μετάβασή τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες, σε άλλες πλατφόρμες.

Σήμερα, στην ιστοσελίδα της Smyte εμφανίζεται μόνο το ακόλουθο μήνυμα:

Το πελατολόγιο της Smyte περιελάμβανε πολλές εταιρείες όπως οι GoFundMe, TaskRabbit, Meetup και Zendesk.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ