Οι διαφημίσεις με πολιτικό περιεχόμενο θα απαγορευτούν εντός του δικτύου του Twitter σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του δικτύου, Jack Dorsey, «η πολιτική εμβέλεια θα πρέπει να επιτυγχάνεται και όχι να αγοράζεται», ενώ συμπλήρωσε πως «η διαφήμιση στο διαδίκτυο είναι πολύ ισχυρή και αποτελεσματική για τους διαφημιζόμενους, στην πολιτική όμως συνεπάγονται μεγάλοι κίνδυνοι».

Πρόσφατα οι ιθύνοντες του ισχυρότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του facebook, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των πολιτικών διαφημίσεων.

Το ζήτημα αυτό γενικότερα διχάζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ με τον Brad Parscale, υπεύθυνο της καμπάνιας επανεκλογής του προέδρου Τραμπ να ισχυρίζεται πως πρόκειται για άλλη μία προσπάθια φίμωσης του προέδρου και των συντηρητικών γενικότερα.

Ο Bill Russo, εκπρόσωπος της καμπάνιας του υποψηφίου των δημοκρατικών, Joe Biden, δήλωσε πως «όταν τίθεται ένα δίλημμα μεταξύ των δολαρίων γύρω από τις διαφημίσεις και της ακεραιότητας της δημοκρατίας της χώρας, είναι ενθαρρυντικό που για μία φορά δεν κερδίζουν τα χρήματα», επικροτώντας την απόφαση των ιθυνόντων του twitter κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους δημοσιογράφους.

Στον αντίποδα, αρκετοί υποστηρίζουν πως με απαγορεύσεις σαν και αυτή ενισχύεται η δυναμική και η επιρροή των μεγάλων, παραδοσιακών δικτύων ενημέρωσης. 

Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου ενώ οι πλήρεις πληροφορίες της απόφασης και αναλυτικά οι νέοι κανόνες θα δημοσιοποιηθούν έως τις 15 Νοεμβρίου. Οι διαφημίσεις που αφορούν εγγραφές ψηφοφόρων σε καταλόγους δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση.

ΣΧΟΛΙΑ