17.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Οκτ 2020

Το τέλος του Ms. Pac-Man

Τελικά, το Ms. Pac-Man στο σκορ 999.990 "μηδενίζει"! Το στοιχείο της συνεργασίας πέρασε από τον άνθρωπο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με θεαματικά αποτελέσματα. Πρώτο "θύμα", το Ms. Pac-Man!

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΑν και το Ms. Pac-Man υποτίθεται πως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα arcade παιχνίδια, η Τεχνητή Νοημοσύνη κατάφερε να το “τερματίσει”, όπως τα είχε καταφέρει πιο πριν με το πόκερ και με το σκάκι.

Ερευνητές της Maluuba, την οποία εξαγόρασε η Microsoft νωρίτερα φέτος, αποφάσισαν να αναπτύξουν έναν πρωτότυπο αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος “διασπά” το παιχνίδι σε ενότητες και υποενότητες. Ενώ τις υποενότητες αναλαμβάνουν να τις αναλύσουν  “σκέλη” της Τεχνητής Νοημοσύνης, την ίδια στιγμή, ένα ανώτερο σκέλος του λογισμικού, ο “manager”, αναλαμβάνει να αναλύσει τις εισερχόμενες πληροφορίες από τα “σκέλη” αυτά, προκειμένου να αποφασίσει για τα “μονοπάτια” που φέρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα και τελικά να επιτευχθεί το υψηλότερο σκορ στο θρυλικό αυτό παιχνίδι.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο νέος αυτός, ειδικά διαμορφωμένος κώδικας Τεχνητής Νοημοσύνης, κατάφερε να “τερματίσει” το παιχνίδι, επιτυγχάνοντας σκορ, 999.990. Οι υπεύθυνοι της Microsoft ανέφεραν πως ποτέ έως τώρα, άνθρωπος ή υπολογιστής, δεν είχαν καταφέρει να επιτύχουν τόσο υψηλό σκορ και να “τερματίσουν” το παιχνίδι.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο επίσημο video:

Ο ερευνητής της Maluuba, Harm van Seijen, ανέφερε πως ο κώδικας της Τεχνητής Νοημοσύνης σχεδιάστηκε με βάση το iPhone. “Ένας άνθρωπος από μόνος του δεν θα κάνει τη δουλειά, αλλά, μία ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται, μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα και να δημιουργήσουν εντυπωσιακά προϊόντα.”

Ενώ η ομάδα εργαζόταν επί σειρά μηνών για τη δημιουργία του αλγορίθμου, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες κατάφερε να τους εφαρμόσει στο παιχνίδι Ms. Pac-Mac.

“Όσο πλησιάζαμε στο σκορ το ένα εκατομμύριο, ενθουσιαζόμασταν όλο και περισσότερο. Με το που φτάσαμε το 999.990 το παιχνίδι μηδένισε.”

Οι υπεύθυνοι της Microsoft τόνισαν πως επελέγη το Ms. Pac-Man αντί του δημοφιλέστερου Pac-Man, γιατί ως τίτλος (το Ms. Pac-Man) είχε ηθελημένα σχεδιαστεί να εμπεριέχει λιγότερο προβλεπόμενες κινήσεις.

Δυο λόγια

Αν και αρκετοί είναι πιθανό να ανέσυραν 80’s αναμνήσεις με την αναφορά του Ms. Pac-Μan και τους εύλογους συνειρμούς που προκύπτουν (coin ops κλπ), η είδηση βρίσκεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το Ms. Pac-Man ήταν το μέσο για να εφαρμοστεί ένα είδος “συνεργατικής Τεχνητής Νοημοσύνης” και η επιτυχία του εγχειρήματος σαφέστατα θα ανοίξει νέους δρόμους.

Όσο για το παιχνίδι, τώρα ξέρουμε το τελικό, maximum score του. Long live Ms. Pac-Man!

SourceMashable
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χωρίς τοξικές συμπεριφορές το FIFA 21

Η νέα έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού FIFA, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου, δεν θα περιέχει δύο από τους δημοφιλέστερους πανηγυρισμούς γκολ που συναντάμε...

Επικίνδυνη η τεχνολογία ανίχνευσης συναισθημάτων

Τα προϊόντα λογισμικού συναισθηματικής απόκρισης που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης,...

Το κλασικό arcade παιχνίδι Rygar κυκλοφόρησε για την Amiga

Το Rygar – Legendary Warrior είναι ένα θρυλικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν από περίπου 33 χρόνια. Αν και λόγω της επιτυχίας του μεταφέρθηκε (port)...

Call of Duty Mobile: ρεκόρ με 100 εκ. downloads την πρώτη εβδομάδα

Το Call of Duty Mobile έσπασε όλα τα ρεκόρ για το πιο εμπορικό λανσάρισμα με πάνω από 100 εκατομμύρια downloads κατά την πρώτη εβδομάδα...

Κυκλοφόρησε το Pinball Dreams για τη σειρά υπολογιστών Amstrad CPC

Στα τέλη του 2016 το Batman Group είχε ανακοινώσει πως εργάζεται πάνω στη μεταφορά του θρυλικού παιχνιδιού της Digital Illusions για την Amiga, Pinball...

THEC64: έρχεται το Δεκέμβρη με 64 παιχνίδια και C64/VIC20 BASIC modes (vid)

Πολλοί έχετε ακουστά την κονσόλα παιχνιδιών C64 mini, η οποία και αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλής στο κοινό του retro gaming, αλλά και computing γενικότερα. Η...

Σχετικάάρθρα