15.1 C
Athens
Τρίτη, 13 Απρ 2021

Το τέλος του Ms. Pac-Man

Τελικά, το Ms. Pac-Man στο σκορ 999.990 "μηδενίζει"! Το στοιχείο της συνεργασίας πέρασε από τον άνθρωπο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με θεαματικά αποτελέσματα. Πρώτο "θύμα", το Ms. Pac-Man!

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΑν και το Ms. Pac-Man υποτίθεται πως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα arcade παιχνίδια, η Τεχνητή Νοημοσύνη κατάφερε να το “τερματίσει”, όπως τα είχε καταφέρει πιο πριν με το πόκερ και με το σκάκι.

Ερευνητές της Maluuba, την οποία εξαγόρασε η Microsoft νωρίτερα φέτος, αποφάσισαν να αναπτύξουν έναν πρωτότυπο αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος “διασπά” το παιχνίδι σε ενότητες και υποενότητες. Ενώ τις υποενότητες αναλαμβάνουν να τις αναλύσουν  “σκέλη” της Τεχνητής Νοημοσύνης, την ίδια στιγμή, ένα ανώτερο σκέλος του λογισμικού, ο “manager”, αναλαμβάνει να αναλύσει τις εισερχόμενες πληροφορίες από τα “σκέλη” αυτά, προκειμένου να αποφασίσει για τα “μονοπάτια” που φέρνουν το καλύτερο αποτέλεσμα και τελικά να επιτευχθεί το υψηλότερο σκορ στο θρυλικό αυτό παιχνίδι.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο νέος αυτός, ειδικά διαμορφωμένος κώδικας Τεχνητής Νοημοσύνης, κατάφερε να “τερματίσει” το παιχνίδι, επιτυγχάνοντας σκορ, 999.990. Οι υπεύθυνοι της Microsoft ανέφεραν πως ποτέ έως τώρα, άνθρωπος ή υπολογιστής, δεν είχαν καταφέρει να επιτύχουν τόσο υψηλό σκορ και να “τερματίσουν” το παιχνίδι.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο επίσημο video:

Ο ερευνητής της Maluuba, Harm van Seijen, ανέφερε πως ο κώδικας της Τεχνητής Νοημοσύνης σχεδιάστηκε με βάση το iPhone. “Ένας άνθρωπος από μόνος του δεν θα κάνει τη δουλειά, αλλά, μία ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται, μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα και να δημιουργήσουν εντυπωσιακά προϊόντα.”

Ενώ η ομάδα εργαζόταν επί σειρά μηνών για τη δημιουργία του αλγορίθμου, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες κατάφερε να τους εφαρμόσει στο παιχνίδι Ms. Pac-Mac.

“Όσο πλησιάζαμε στο σκορ το ένα εκατομμύριο, ενθουσιαζόμασταν όλο και περισσότερο. Με το που φτάσαμε το 999.990 το παιχνίδι μηδένισε.”

Οι υπεύθυνοι της Microsoft τόνισαν πως επελέγη το Ms. Pac-Man αντί του δημοφιλέστερου Pac-Man, γιατί ως τίτλος (το Ms. Pac-Man) είχε ηθελημένα σχεδιαστεί να εμπεριέχει λιγότερο προβλεπόμενες κινήσεις.

Δυο λόγια

Αν και αρκετοί είναι πιθανό να ανέσυραν 80’s αναμνήσεις με την αναφορά του Ms. Pac-Μan και τους εύλογους συνειρμούς που προκύπτουν (coin ops κλπ), η είδηση βρίσκεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το Ms. Pac-Man ήταν το μέσο για να εφαρμοστεί ένα είδος “συνεργατικής Τεχνητής Νοημοσύνης” και η επιτυχία του εγχειρήματος σαφέστατα θα ανοίξει νέους δρόμους.

Όσο για το παιχνίδι, τώρα ξέρουμε το τελικό, maximum score του. Long live Ms. Pac-Man!

SourceMashable
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα