Το Surface Hub 2 της Microsoft είναι σχεδιασμένο για το γραφείο του μέλλοντος

Το όραμα της Microsoft για το μέλλον, πραγματοποιείται

342

Η Microsoft αποκάλυψε τις νέες της οθόνες συνδιασκέψεων, Surface Hub 2. Ενώ το original Surface Hub που είχε κυκλοφορήσει το 2016 είχε τις επιλογές των 55 ιντσών (1080p) και 84 ιντσών (4K), το Surface Hub 2 θα διατίθεται ένα μέγεθος, με ανάλυση μεγαλύτερη από 4K, στις 50,5 ίντσες. Η αναλογία οθόνης είναι 3:2 και τα περιθώρια πολύ λεπτά. Πρόκειται για την ίδια αναλογία οθόνης που χρησιμοποιούν και τα άλλα Surface προϊόντα. Οι νέες όμως οθόνες τηλε-διασκέψεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κάθετη προβολή (portrait).

Η Microsoft δεν έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες και ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο Surface Hub 2. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως θα κυκλοφορήσει εντός του 2019. Η ανακοίνωση της Microsoft αφορά περισσότερο τις επιχειρήσεις που συνηθίζουν να προ-παραγγέλνουν αντίστοιχα προϊόντα.

Αν και το hardware του Surface Hub 2 θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, η Microsoft έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο συνοδευτικό λογισμικό συστήματος, το οποίο βασίζεται στα Windows 10. Πλέον, διαφορετικοί χρήστες θα μπορούν μέσω της αναγνώρισης του δακτυλικού τους αποτυπώματος να εισέρχονται στο περιβάλλον χρήστη και να συνεργάζονται μέσω κοινόχρηστων εγγράφων. Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού θα έχει βελτιστοποιηθεί για το Microsoft Teams, ενώ με τα μικρόφωνα και την 4K κάμερα που θα διαθέτει η συσκευή θα υπάρχει η δυνατότητα του – πρόσωπο με πρόσωπο – video chat σε portrait mode.

Το Surface Hub 2 έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ελαφρύ και να μετακινείται εύκολα από τους εργαζόμενους. Η Microsoft όμως δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία διαστάσεων και βάρους. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως συνεργάζεται με τη Steelcase προκειμένου να παραχθούν επιδαπέδια και επιτοίχια στηρίγματα για το Surface Hub 2. Θα μπορούμε ακόμα και να ενώσουμε τέσσερις συσκευές σε κάθετη διάταξη (λειτουργία «tiling»). Όπως μπορούμε να δούμε και στο promo video η 4K κάμερα είναι αποσπώμενη (συνδεσμολογία USB-C), οπότε μπορούμε να ενώσουμε τις οθόνες και σε κάθετη αλλά και σε οριζόντια διάταξη (portrait / landscape), αναλόγως των αναγκών μας χωρίς να μας «ενοχλούν» οι κάμερες.

Είναι προφανές πως στον τομέα των γιγαντιαίων οθονών / υπολογιστών η Microsoft έχει το προβάδισμα. Ασχολείται με αυτές τις συσκευές εδώ και πολλά χρόνια και το Surface Hub 2 δείχνει να είναι η συσκευή που θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες που έως τώρα βλέπαμε μόνο σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Αν και η Google αποπειράθηκε να μπει στη συγκεκριμένη αγορά με το Jamboard των 5 χιλ. δολαρίων ($4 χιλ. φθηνότερα από το Surface Hub των 55 ιντσών), η υλοποίηση της Microsoft έχει το πλεονέκτημα λόγω της καλύτερης ενσωμάτωσης του Microsoft Office, παράγοντας που παραμένει σημαντικός στα εργασιακά περιβάλλοντα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ