Χθες Δευτέρα, το Spotify ανακοίνωσε πως ξεπέρασε τους 60 εκατομμύρια εγγεγραμμένους συνδρομητές. Σύμφωνα με τους Financial Times, το ορόσημο αυτό επετεύχθη τη στιγμή που η εταιρεία έχει στα πλάνα της να «ανοίξει» τις μετοχές της για το ευρύ κοινό.

Ο αριθμός των 50 εκατομμυρίων συνδρομητών είχε επιτευχθεί τον περασμένο Μάρτιο, ενώ, τον Σεπτέμβρη του 2016 το Spotify αριθμούσε 40 εκατομμύρια συνδρομητές. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως ως συνδρομητές δεν προσμετρώνται οι δωρεάν λογαριασμοί.

Αυτή η συνεχής προσθήκη νέων συνδρομητών, περίπου είκοσι εκατομμύρια σε ένα έτος, θα βοηθήσει την εταιρεία στο επικείμενο οικονομικό άνοιγμά της. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως πολλά θα κριθούν από τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Spotify και της Warner Music.

Εάν αυτή η συμφωνία επιτευχθεί, οι υπεύθυνοι υπολογίζουν πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 το Spotify θα αρχίσει τις πωλήσεις των μετοχών του, αν και, «ακούγεται» πως αυτό θα γίνει μέσω ειδικών λιστών και όχι μέσω της συνήθους διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ