Οι χρήστες του Android οικοσυστήματος ανέκαθεν είχαν τη δυνατότητα της παράλληλης φόρτωσης (sideloading) στις συσκευές τους εναλλακτικών / τροποποιημένων εκδόσεων των υπαρχόντων εφαρμογών, ή άλλων εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google.

Φυσικά, πολλοί εγκαθιστούν τροποποιημένες εκδόσεις εφαρμογών (sideload modified APKs), προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που υπό κανονικές συνθήκες προσφέρεται μόνο στα επί συνδρομή μέλη.

Η Spotify, ξεκίνησε το μπλοκάρισμα των τροποποιημένων εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στα συστήματά της και στον μουσικό κατάλογο της υπηρεσίας. Ακολουθεί μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη σε χρήστη της υπηρεσίας που έκανε χρήση τροποποιημένης, μη επίσημης εφαρμογής του Spotify:

Το ρεπορτάζ προήλθε από το TorrentFreak, το οποίο και δημοσιοποίησε το mail αυτό. Η εταιρεία ενημερώνει το χρήστη για «μη φυσιολογική δραστηριότητα» της εφαρμογής του και συστήνει την εγκατάσταση εκ νέου της επίσημης έκδοσης.

Προς το παρόν, το Spotify δεν μπλοκάρει τους χρήστες που εντοπίζονται να κάνουν χρήση τροποποιημένων εφαρμογών, αφήνει όμως να εννοηθεί στην τελευταία παράγραφο πως λόγω παραβίασης των όρων χρήσης είναι κάτι που δυνητικά θα μπορούσε να γίνει.

Αν με τη διαδικασία του sideloading έχετε εγκαταστήσει έκδοση της εφαρμογής που σας παρέχει πρόσβαση στο premium περιεχόμενό της, πιθανότατα θα λάβετε σύντομα αντίστοιχο mail.

Οι τιμές της υπηρεσίας στη χώρα μας (μετά την παρέλευση του πρώτου – δωρέαν μήνα) είναι οι ακόλουθες:

  • Βασικός λογαριασμός: 6,99€/μήνα
  • Φοιτητικό πακέτο: 3,49€/μήνα
  • Οικογενειακό πακέτο (έως 5 χρήστες): 10,99€/μήνα

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ