Η νέα πολιτική του Spotify ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και είναι σαφέστατα εναντίον οποιασδήποτε ρατσιστικής συμπεριφοράς και ρητορικής μίσους, πόσο μάλλον αν αυτή βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε μουσικά έργα. Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι καλλιτέχνες που υιοθετούν, παροτρύνουν ή προτείνουν βίαιες συμπεριφορές εναντίον ατόμων ή ομάδων λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, καταγωγής, αναπηρίας, θα διαγράφονται από τις λίστες αναπαραγωγής και προτάσεων του Spotify.

Το Spotify έχει αναπτύξει συνεργασίες με διάφορους διεθνείς φορείς και οργανώσεις μέσω των οποίων συγκεντρώνει πληροφορίες ώστε να μπορούν οι αλγόριθμοί του να εντοπίζουν το περιεχόμενο που παραπέμπει σε μίσος και βία. Η νέα πολιτική εφαρμόστηκε ήδη και η πρώτη περίπτωση “φίμωσης” της ρητορικής μίσους είναι ο διάσημος ράπερ R. Kelly ο οποίος – παρόλο που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από γυναίκες για σεξουαλική βία και εξαναγκασμό – προωθεί μέσω των τραγουδιών του τη σεξιστική κουλτούρα. Τα τραγούδια του R. Kelly διαγράφηκαν την περασμένη Πέμπτη από τις λίστες αναπαραγωγής και τις μουσικές προτάσεις του Spotify.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ