Η υπηρεσία ακρόασης μουσικής ροής, Spotify, απέκτησε 10% περισσότερους συνδρομητές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στην επί πληρωμή υπηρεσία του Spotify έφτασαν τα 83 εκατομμύρια, αριθμός ελαφρώς αυξημένος από τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι έκαναν λόγο για 82 εκατομμύρια.

Από την αρχή του έτους (75 εκατ.) το δίκτυο αριθμεί 8 εκατ. επιπλέον συνδρομητές.

Αν προσθέσουμε και τους ακροατές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην επί πληρωμή υπηρεσία ακρόασης, η συνολική βάση των χρηστών του Spotify φτάνει τα 180 εκατομμύρια.

Ωστόσο ο διεθνής ειδικός Τύπος αναφέρει πως η αύξηση των συνδρομητών ήταν αποτέλεσμα έντονων προωθητικών ενεργειών (συνεργασία με την υπηρεσία Hulu κ.ά.) Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή μειώθηκε κατά 12% φτάνοντας τα 5,72$ τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρείας τονίζουν πως η τάση αυτή αναμένουν να συνεχιστεί.

Το Spotify εξακολουθεί να καταγράφει ζημιές. Το μοντέλο ακρόασης μουσικής ροής μπορεί να έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλές στους καταναλωτές, επιχειρηματικά όμως ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα στοίχημα. Σχεδόν το σύνολο των εσόδων κατατίθεται στις δισκογραφικές και στους δικαιούχους δικαιωμάτων και οι εταιρείες καλούνται να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα από ένα πολύ μικρό περιθώριο κέρδους.

Οι εκπρόσωποι του Spotify ανέφεραν πως πλέον δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των επί πληρωμή συνδρομητών της υπηρεσίας. Αν αυτό θα βελτιώσει τα “νούμερα” είναι κάτι που μένει να φανεί.

Στη δύσκολη αυτή εξίσωση θα πρέπει να προσθέσουμε πως η κυριότερη ανταγωνιστική πλατφόρμα, το Apple Music, δεν “χρειάζεται” να είναι επικερδής. Το Spotify δηλαδή, παράλληλα ανταγωνίζεται εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα της καταγραφής ζημιών, καθώς ο απώτερος στόχος τους είναι η πώληση hardware (HomePod κλπ).

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ