Η Microsoft σχεδιάζει την προσθήκη ενός πολύ ενδιαφέροντος χαρακτηριστικού στην εφαρμογή του Skype για φορητές συσκευές (Android & iOS): την κοινή χρήση οθόνης. Σήμερα ξεκίνησαν οι σχετικές δοκιμές – όπως μεταδίδει το The Verge – και οι χρήστες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτές θα πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα Skype Insider.

Οι χρήστες θα μπορούν να δείξουν ό,τι προβάλλεται στην οθόνη τους στους συνομιλητές τους και να σερφάρουν μαζί σε άλλες υπηρεσίες. Στα παραδείγματα που ανέφερε η Microsoft συναντάμε την κοινή χρήση εφαρμογών γνωριμιών, παρουσιάσεις του PowerPoint και online shopping με φίλους. Εμείς θα προσθέταμε τη βοήθεια που μπορεί κάποιος να λάβει όταν έχει κάποιο ζήτημα με τη συσκευή του, χωρίς να χρειάζεται να περιγράφει αναλυτικά το κάθε πρόβλημα.

Όπως παρατηρούμε στο στιγμιότυπο οθόνης που δημοσιοποίησε η εταιρεία, κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας κοινής χρήσης θα φαίνονται τα πάντα, ό,τι δηλαδή δείχνει η οθόνη της φορητής συσκευής, ακόμα και τις γνωστοποιήσεις. Οπότε, όταν θα χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη λειτουργία, καλό θα ήταν να έχουμε ενεργοποιήσει τη σίγαση των γνωστοποιήσεών μας.

Αν και η Microsoft ανακοίνωσε πως το χαρακτηριστικό θα αφορά τις Android και iOS συσκευές, μέχρι αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα δοκιμών δεν έχει ενεργοποιηθεί σε αυτές της Apple.

Το Skype απευθύνεται περισσότερο στους καταναλωτές και σε μικρές εταιρείες. Με την προσθήκη όμως του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού καλύπτει περισσότερο και την αγορά των πιο εξειδικευμένων, επαγγελματικών εφαρμογών όπως των Cisco WebEx και GoTo Meeting. Η εταιρεία δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εκτιμάται όμως πως η νέα λειτουργία της κοινής χρήσης οθόνης θα είναι διαθέσιμη περίπου σε ένα μήνα.

Δοθείσης της ευκαιρίας να σας αναφέρουμε πως εδώ και λίγες μέρες το Skype υποστηρίζει video κλήσεις με έως 50 συμμετέχοντες, ενώ το προηγούμενο όριο ανερχόταν στους 25.

ΣΧΟΛΙΑ