Οι τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης είναι δημοφιλείς καθώς εξασφαλίζουν στους χρήστες πλήρη φόρτιση των συσκευών τους εντός σημαντικά μικρότερων χρόνων έναντι των παραδοσιακών τρόπων φόρτισης.

Η Qualcomm, ανακοίνωσε το νέο πρωτόκολλό της, Quick Charge 4+, το οποίο είναι αποδοτικότερο σε όλους τους τομείς.

Dual charge

Με το χαρακτηριστικό dual charge, το φορτίο διαχωρίζεται και παρέχεται μέσω δύο διαφορετικών μονάδων διαχείρισης ενέργειας. Σύμφωνα με την Qualcomm, μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής εκλύονται μικρότερα ποσοστά θερμότητας (έως και τριών βαθμών Κελσίου) και ταυτόχρονα, μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος πλήρους φόρτισης κατά 15%.

Intelligent Thermal Balancing

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, το ρεύμα κατά τη φόρτιση διοχετεύεται μέσω της μονάδας διαχείρισης ενέργειας που εμφανίζει τη χαμηλότερη θερμοκρασία. Η Qualcomm εκτιμά πως με αυτή τη λειτουργία θα αποφεύγονται οι περιπτώσεις υπερθέρμανσης.

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Πλέον, θα ελέγχονται ταυτόχρονα οι θερμοκρασίες της συσκευής και του φορτιστή.

Διαθεσιμότητα και Συμβατότητα

Το Quick Charge 4+ είναι συμβατό με τις συσκευές (power banks, φορτιστές κλπ) που φέρουν τις παλαιότερες τεχνολογίες QC 3.0 και QC 2.0, ενώ, το πρώτο smartphone που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το ολοκαίνουργιο ZTE Nubia Z17.

Αναμένουμε εντός του έτους περισσότερες συσκευές να υποστηρίξουν το Quick Charge 4+ και υποδεχόμαστε με χαρά την εστίαση της Qualcomm στη θερμότητα που εκλύεται κατά τη διάρκεια της φόρτισης, καθώς, ο τελικός χρόνος φόρτισης δεν πρέπει να είναι και το μοναδικό ζητούμενο.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ