Αυτοί που προτιμούν τις Android συσκευές έχουν σίγουρα περισσότερες επιλογές και την αίσθηση της ελευθερίας όσον αφορά στον κατασκευαστή και τα χαρακτηριστικά του smartphone που αγοράζουν. Όμως, οι πελάτες της Apple τη λατρεύουν γιατί τους προσφέρει μερικές απίστευτα βολικές λειτουργίες, όπως την εφαρμογή iMessage, που δεν υπάρχουν πουθενά έξω από το οικοσύστημα του iPhone.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Γιατί, σύμφωνα με διαρροές, η αγαπημένη λειτουργία του iMessage μάλλον θα είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες του Android σε λίγο καιρό. Η εφαρμογή Android Messages, που για την ώρα είναι περιορισμένη στα smartphones της Google, ετοιμάζεται να υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές με πρωτοπόρο τη Huawei.

Οι ίδιοι κύκλοι διαρρέουν επίσης ότι στο Android Messages 2.9 υπάρχει ένα (ανενεργό για την ώρα) περιβάλλον web που επιτρέπει τη δωρεάν αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων (SMS) και μηνυμάτων πολυμέσων (MMS) από υπολογιστή, όπως κάποιος μπορεί να κάνει με το iMessage. Το πιθανότερο είναι ότι όλη η διαδικασία θα εκτελείται μέσα από προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και η εξέλιξη της εφαρμογής συνδέεται άμεσα με την ταχύτητα αποδοχής από τους υπόλοιπους κατασκευαστές συσκευών Android. Οι οπαδοί της Samsung θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή…

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ