Ξεκίνησαν στο δίκτυο του Netflix και σε επιλεγμένους χρήστες φορητών συσκευών οι δοκιμές μίας νέας λειτουργίας που ονομάζεται «παίξε ένα δημοφιλές επεισόδιο» (Play a Popular Episode). Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και με το πάτημα της σχετικής επιλογής της θα αναπαράγεται ένα τυχαίο, δημοφιλές επεισόδιο από τη συγκεκριμένη σειρά. Έως αυτή τη στιγμή οι δοκιμές γίνονται μόνο στην έκδοση της εφαρμογής του Netflix για το Android, σύμφωνα τουλάχιστον με το Android Police.

Όσοι χρήστες επιλέχθηκαν από το δίκτυο για τη δοκιμή της νέας λειτουργίας, εκτός από την υποκατηγορία «Play a Popular Episode» βλέπουν και την επιλογή «Random Episode» (τυχαίο επεισόδιο) στις επιλογές ελέγχου κατά τη διάρκεια μιας αναπαραγωγής. Η λειτουργία αυτή προφανώς εστιάζει σε περιπτώσεις όπου οι χρήστες έχουν δει ολόκληρη μια σειρά (ίσως και πάνω από μία φορά) και δεν αγωνιούν για τη συνέχεια, αλλά την παρακολουθούν επανειλημμένως, όπως συχνά συμβαίνει με δημοφιλείς σειρές όπως Τα Φιλαράκια, το How I Met Your Mother, The Big Bang Theory κ.ο.κ. Μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη σε διάφορα ντοκιμαντέρ ή άλλες σειρές με αυτοτελή επεισόδια.

Όπως σε όλες τις δοκιμές του δικτύου, δεν γνωρίζουμε πότε η νέα λειτουργία θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στις Android & iOS συσκευές. Σήμερα στις συσκευές Android οι δοκιμές γίνονται στην έκδοση (build) v7.6.0 34157 της εφαρμογής.

Το Netflix φέτος αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό καθώς θα ντεμπουτάρουν οι streaming υπηρεσίες Disney+ και Apple TV+. Καθώς όλα τα δίκτυα επιθυμούν πλέον να αναπτύξουν τη δική τους υπηρεσία διάθεσης, αποσύρουν σταδιακά τους τίτλους τους από τις άλλες πλατφόρμες (κυρίως η Disney/Fox) με αποτέλεσμα η επένδυση σε πρωτότυπο περιεχόμενο και στην εξατομικευμένη εμπειρία των πελατών να αποτελεί πλέον μονόδρομο.

ΣΧΟΛΙΑ