Το 9to5mac πριν λίγα λεπτά προέβη σε μία μεγάλη αποκάλυψη. Η Apple εργάζεται για τη δημιουργία μίας νέας συσκευής η οποία θα φέρει επεξεργαστή της ARM. Η κωδική ονομασία της συσκευής είναι Ν84, το project ονομάζεται Star και πιθανολογείται πως πρόκειται για το πρώτο iOS notebook, ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Η συσκευή θα λανσαριστεί το 2020.

Οι υπολογιστές Mac υποστηρίζουν τους επεξεργαστές της Intel από το 2006, ενώ οι φορητές συσκευές της Apple φέρουν σχεδιασμένους από την ίδια (in-house) επεξεργαστές από το 2010. Επίσης, πριν λίγο καιρό είχε ακουστεί πως η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές της και στους υπολογιστές Mac, κατά το 2020 (project Kalamata).

Το 9to5mac αναφέρει πως παρακολουθεί το Star project εδώ και λίγους μήνες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των πρωτότυπων μοντέλων, τα οποία και κατασκευάζει η Pegatron, συνεργάτης της Apple στην Κίνα που κατασκευάζει επίσης και άλλες iOS συσκευές. Οι πρωτότυπες συσκευές υπάρχουν τουλάχιστον από το Γενάρη του ’18.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη συσκευή, αυτό που γνωρίζουν με σιγουριά οι reporters της σελίδας είναι πως θα έχει οθόνη αφής, υποδοχή για κάρτα SIM, GPS, πυξίδα, θα είναι αδιάβροχο και θα είναι εφοδιασμένο με το EFI (Extensible Firmware Interface). Το EFI είναι το σύστημα εκκίνησης που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές Mac, κάτι το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως η συσκευή θα μπορούσε να είναι επίσης και ο πρώτος ARM-based Mac.

Η νέα συσκευή έχει κατηγοριοποιηθεί ως νέα οικογένεια συσκευών και τρέχει ένα παράγωγο του iOS. Οι οικογένειες συσκευών είναι κατηγορίες που περιγράφουν χαρακτηριστικά διαφορετικών iOS συσκευών. Για παράδειγμα, τα iPads και τα iPhones ανήκουν σε διαφορετικές «device families» («2» και «1» αντίστοιχα).

Η αρχή έγινε από το 9to5mac και αναμένουμε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Σίγουρα τις προσεχείς ημέρες / εβδομάδες θα ακούσουμε περισσότερα για το project Star, ελπίζουμε από αξιόπιστες πηγές, όπως το Bloomberg.

Φυσικά, θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο, αξιόλογο προκύψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ