Η Morgan Stanley διεξήγαγε και φέτος έρευνα κατά την οποία οι καταναλωτές ερωτήθηκαν για την πιθανότητα αντικατάστασης της συσκευής τους εντός των επόμενων δώδεκα μηνών, με συσκευή από τον ίδιο κατασκευαστή. Η έρευνα αυτή ονομάζεται “μέτρηση πιστότητας” και τα αποτελέσματά της παρουσιάζουν ένα βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό, οπότε και ένα σημαντικό εργαλείο για τους ίδιους τους κατασκευαστές.

Το 92% των κατόχων συσκευών iPhone απάντησαν πως “μάλλον ναι”, ή “σχεδόν σίγουρα” θα προβούν σε αγορά νέας συσκευής iPhone, εντός των προσεχών δώδεκα μηνών. Πριν ένα χρόνο, το αντίστοιχο “σκορ” ήταν στο 86%. Είναι προφανές πως οι πελάτες της εταιρείας αναμένουν το επερχόμενο, επετειακό iPhone.

Τα αποτελέσματα της μέτρησης αυτής, έχουν ως εξής:

Σκοπεύετε να αγοράσετε νέο smartphone εντός των προσεχών 12 μηνών, από τον ίδιο κατασκευαστή; (ποσοστό ερωτηθέντων που απάντησαν “μάλλον ναι”, ή “σχεδόν σίγουρα”)

  1. Apple 92%
  2. Samsung 77%
  3. LG 59%
  4. Motorola 56%
  5. Nokia 42%

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο σκορ που έχει καταγραφεί για την Apple από τον Σεπτέμβριο του 2015 (93%). Η έρευνα έγινε σε δείγμα χιλίων κατόχων smartphone και διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η μέτρηση αυτή έγινε αμέσως μετά την παρουσίαση του Samsung Galaxy S8.

Ως προς τις φήμες για πιθανές καθυστερήσεις του επερχόμενου iPhone, οι αναλυτές της Morgan Stanley ανέφεραν πως οι πληροφορίες τους από την εφοδιαστική αλυσίδα είναι καθησυχαστικές και πως αναμένουν η συσκευή να κυκλοφορήσει κανονικά, εντός των συνήθων χρονοδιαγραμμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ