Η Google αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει σημαντική αναβάθμιση του Gmail, της μεγαλύτερης δωρεάν πλατφόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αποκάλυψη έγινε με email που στάλθηκε από τη Google στους διαχειριστές G Suit και οι αλλαγές περιλαμβάνουν – εκτός από την εμφάνιση – μερικές νέες λειτουργίες με πιο ενδιαφέρουσα από αυτές την “Εμπιστευτική λειτουργία” (“Confidential mode”).

Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές της Google, όταν ο αποστολέας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα επιλέγει το “Confidential mode” για ένα μήνυμα, τότε ο παραλήπτης αυτού του συγκεκριμένου email δεν θα μπορεί να το κατεβάσει, προωθήσει, αντιγράψει και τυπώσει. Η νέα λειτουργία θα αφορά μόνο στη web εκδοχή του Gmail και δεν θα εμποδίζει τη λήψη screenshot.

Η νέα λειτουργία στοχεύει περισσότερο σε όσους χρησιμοποιούν το Gmail για επαγγελματική επικοινωνία. Εκτός από την “Εμπιστευτική Λειτουργία” (“Confidential Mode”), η μεγάλη αναβάθμιση της web εκδοχής του Gmail θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα σίγασης (snooze) των email για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, την επιλογή γρήγορης απάντησης και ένα νέο μενού που θα εμφανίζει το ημερολόγιο δίπλα στα μηνύματα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ