30.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπ 2020
ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το FAST.com πλέον μετρά και τις καθυστερήσεις του δικτύου...

Το FAST.com πλέον μετρά και τις καθυστερήσεις του δικτύου μας υπό συνθήκες “φόρτωσης”

Το επίσημο εργαλείο μέτρησης του δικτύου Netflix μόλις απέκτησε επιπλέον χαρακτηριστικά ουσίας

-

Το FAST.com, το επίσημο εργαλείο της Netflix για τις μετρήσεις ταχύτητας των συσκευών μας πλέον “μετράει” περισσότερες πληροφορίες. Οι “καθυστερήσεις” – τις οποίες θα τις έχετε ακουστά και ως “ping” – αφορούν το χρόνο που απαιτείται ώστε τα δεδομένα (ή οι εντολές γενικότερα) να μεταφερθούν από τη συσκευή μας, στον διακομιστή.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως το εργαλείο πλέον μπορεί να μετρήσει το ping και υπό συνθήκες φορτωμένου δικτύου, καθώς κατά τη μέτρηση δημιουργείται εικονικά κίνηση σε αυτό. Πρόκειται για μία μέτρηση που κατά τη γνώμη μας αντικατοπτρίζει καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Όταν θα μπείτε στο FAST.com, επιλέξτε settings και τικάρετε τις από κάτω επιλογές:

Αμέσως μετά, μπορείτε να τρέξετε το τεστ.

Στη δική μας δοκιμή, κάθε εντολή μας “φτάνει στο internet” άμεσα (19ms), ενώ υπό συνθήκες φορτωμένου δικτύου φτάνει περίπου σε μισό δευτερόλεπτο (546ms).

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του δικτύου:

Netflix – Επίσημη ανακοίνωση

Πάνω από δύο χρόνια πριν, παρουσιάσαμε το FAST.com, έναν δωρεάν, απλό και γρήγορο τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τις ταχύτητες που τους προσφέρουν οι πάροχοι υπηρεσιών Internet που χρησιμοποιούν. Από τότε, η τοποθεσία έχει σημειώσει εξαιρετική οργανική ανάπτυξη. Μάλιστα, η χρήση του FAST.com έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους επτά μήνες* και η τοποθεσία έχει πλέον δημιουργήσει περισσότερες από μισό δισεκατομμύριο δοκιμές ταχύτητας από όλο τον κόσμο.

Ενημερωθήκαμε από ορισμένους χρήστες του FAST.com ότι θα ήθελαν να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή τους στο Internet. Για τον λόγο αυτό, σήμερα προσθέτουμε τη δυνατότητα μέτρησης των καθυστερήσεων και της ταχύτητας μεταφόρτωσης της σύνδεσης. Η ταχύτητα μεταφόρτωσης μετρά την ταχύτητα της σύνδεσης για τη μεταφόρτωση δεδομένων από τη συσκευή ενός χρήστη προς το Internet. Οι καθυστερήσεις, δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται ώστε τα δεδομένα να μεταφερθούν από τη συσκευή ενός χρήστη στον διακομιστή και ξανά πίσω, θα μετρώνται σε συνδέσεις χωρίς φόρτωση και με φόρτωση . Οι καθυστερήσεις χωρίς φόρτωση μετρούν τον χρόνο αποστολής και επιστροφής μιας αίτησης, όταν δεν υπάρχει άλλη κυκλοφορία στο δίκτυο ενός χρήστη, ενώ οι καθυστερήσεις με φόρτωση μετρούν τον χρόνο αποστολής και επιστροφής, όταν χρησιμοποιούνται στο δίκτυο εφαρμογές μεγάλου όγκου δεδομένων.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι παίζετε ένα παιχνίδι online στον υπολογιστή σας. Αν είστε ο μόνος χρήστης στο δίκτυο, τότε ο χρόνος ανάμεσα στην ενέργειά σας στο παιχνίδι (όπως τη μετακίνηση του ποντικιού ή το κλικ) και την απόκριση από τον διακομιστή παιχνιδιού θα αντιστοιχεί περίπου στη μέτρηση καθυστερήσεων χωρίς φόρτωση. Ωστόσο, αν κάποιος άλλος βλέπει μια ταινία μέσω streaming, δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών ή εκτελεί άλλες εργασίες με υψηλές απαιτήσεις όγκου δεδομένων στο ίδιο δίκτυο την ίδια στιγμή, ο χρόνος απόκρισης του παιχνιδιού θα αντιστοιχεί στη μέτρηση καθυστερήσεων με φόρτωση. Ιδανικά, αυτές οι δύο τιμές για καθυστερήσεις με και χωρίς φόρτωση θα πρέπει να μην απέχουν ιδιαίτερα. Αν όχι, αυτό μπορεί να εξηγεί την κακή εμπειρία σας με εφαρμογές που επηρεάζονται από καθυστερήσεις (όπως παιχνίδια, βιντεοκλήσεις ή περιήγηση στο web) σε περιπτώσεις έντονης χρήσης δικτύου και ίσως θα ήταν καλό να ελέγξετε τη ρύθμιση του δικτύου σας (το bufferbloat.net έχει χρήσιμες προτάσεις) ή να συμβουλευτείτε τον πάροχο υπηρεσιών Internet με τον οποίο συνεργάζεστε.

Όλοι θέλουμε ταχύτερο και καλύτερο Internet, όμως οι ταχύτητες στο Internet παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις και μπορούν να επηρεαστούν από άλλους χρήστες του δικτύου σας ή υπερβολική κυκλοφορία στον πάροχο υπηρεσιών Internet. Προσθέτουμε αυτές τις νέες μετρήσεις, ώστε οι καταναλωτές να έχουν μια πληρέστερη εικόνα της ταχύτητας της σύνδεσής τους στο Internet ανά πάσα στιγμή.

Καθώς το FAST.com αναπτύσσεται, θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα σχόλια των χρηστών μας για να εξασφαλίζουμε ότι το εργαλείο είναι χρήσιμο και πολύτιμο. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, θα διατηρήσουμε τη σχεδίαση του FAST.com λιτή και χωρίς διαφημίσεις.

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα μεταφόρτωσης και τις καθυστερήσεις στο FAST.com τώρα και, αν θέλετε, να κοινοποιήσετε τα αποτελέσματα στο Facebook ή το Twitter.

– Σεργκέι

Ο Σεργκέι Φέντοροφ είναι ανώτερος μηχανικός λογισμικού στην ομάδα παροχής περιεχομένου.

*Το FAST.com έφτασε το ορόσημο των 250 εκατομμυρίων δοκιμών ταχύτητας τον Νοέμβριο του 2017. Η τοποθεσία δημιούργησε άλλες 250 εκατομμύρια δοκιμές ταχύτητας από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

SourceNetflix
NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Σχετικάάρθρα