30.2 C
Athens
Παρασκευή, 25 Σεπ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ VIDEO To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

Έως τον Ιούνιο αναμένεται η νέα, video υπηρεσία του facebook

-

Το ότι οι ιθύνοντες του facebook επιθυμούν διακαώς να εισάγουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοράσεις μας, είναι κάτι το γνωστό. Άλλωστε, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει, με την κυκλοφορία της σχετικής εφαρμογής για τα set top boxes, όπως το Apple TV 4.

Σύμφωνα με το Business Insider αλλά και ανεξάρτητες, ανώνυμες πηγές, εντός ολίγων εβδομάδων (ή και ημερών), οι υπεύθυνοι πρόκειται να αποκαλύψουν τα πλάνα τους για τα επόμενα βήματα της υπηρεσίας. Με τα έως τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθηθούν δύο παράλληλοι, αλλά διαφορετικοί “οδοί”:

  1. Προβολή περιεχομένου “πρώτης γραμμής”, μεγάλης διάρκειας, αντίστοιχου με τις δημοφιλείς primetime σειρές της τηλεόρασης. Πρόκειται για το σενάριο με το υψηλότερο budget.
  2. Προβολή του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου (facebook videos), με πολύ πιο προσεγμένο τρόπο και με μέση διάρκεια των videos στα πέντε με δέκα λεπτά. Αυτό είναι και το χαμηλού (έως και μηδενικού θα προσέθετα) κόστους σενάριο.

Ενώ τίποτα ακόμα δεν είναι επίσημο, γνωρίζουμε ήδη πως ο Ricky Van Veen έχει αναλάβει το σχεδιασμό της παγκόσμιας καμπάνιας για τις video υπηρεσίες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα αυτή υπηρεσία θα στοχεύει στους νέους. Οι ιθύνοντες παρακολουθούν με ανησυχία την απήχηση που έχουν στη νεολαία κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως το Snapchat και βελτιστοποιούν τις στρατηγικές κινήσεις που θα ανατρέψουν τη ροή “φυγής” (έστω και σε μικρό ακόμα βαθμό) των νέων από το facebook.

“Ψιθυρίζεται” πως οι υπεύθυνοι του facebook αναζητούν τρόπο για τη δωρεάν απόκτηση δικαιωμάτων προβολής και αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο σενάριο είναι αυτό της προβολής διαφημίσεων, εντός των videos. Αν τελικά επιλεχθεί αυτός ο τρόπος, είναι πολύ πιθανό τα videos αυτά να παρέχονται προς θέαση δωρεάν, για όλους.

Τι κρατάμε;

Κρατάμε τον μετασχηματισμό της διασκέδασης μέσω της προβολής video, από τον παραδοσιακό, τηλεοπτικό τρόπο, στον νέο, ψηφιακό και κυρίως διαδραστικό τρόπο. Η επανάσταση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει (βλ.YouTube, Vimeo κλπ), αλλά, όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική του facebook και κατ’ επέκταση την ώθηση που θα μπορούσε να δώσει στην on line παρακολούθηση περιεχομένου.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Σχετικάάρθρα