18.1 C
Athens
Παρασκευή, 05 Μαρ 2021
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ VIDEO To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

Έως τον Ιούνιο αναμένεται η νέα, video υπηρεσία του facebook

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ότι οι ιθύνοντες του facebook επιθυμούν διακαώς να εισάγουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοράσεις μας, είναι κάτι το γνωστό. Άλλωστε, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει, με την κυκλοφορία της σχετικής εφαρμογής για τα set top boxes, όπως το Apple TV 4.

Σύμφωνα με το Business Insider αλλά και ανεξάρτητες, ανώνυμες πηγές, εντός ολίγων εβδομάδων (ή και ημερών), οι υπεύθυνοι πρόκειται να αποκαλύψουν τα πλάνα τους για τα επόμενα βήματα της υπηρεσίας. Με τα έως τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθηθούν δύο παράλληλοι, αλλά διαφορετικοί “οδοί”:

  1. Προβολή περιεχομένου “πρώτης γραμμής”, μεγάλης διάρκειας, αντίστοιχου με τις δημοφιλείς primetime σειρές της τηλεόρασης. Πρόκειται για το σενάριο με το υψηλότερο budget.
  2. Προβολή του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου (facebook videos), με πολύ πιο προσεγμένο τρόπο και με μέση διάρκεια των videos στα πέντε με δέκα λεπτά. Αυτό είναι και το χαμηλού (έως και μηδενικού θα προσέθετα) κόστους σενάριο.

Ενώ τίποτα ακόμα δεν είναι επίσημο, γνωρίζουμε ήδη πως ο Ricky Van Veen έχει αναλάβει το σχεδιασμό της παγκόσμιας καμπάνιας για τις video υπηρεσίες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα αυτή υπηρεσία θα στοχεύει στους νέους. Οι ιθύνοντες παρακολουθούν με ανησυχία την απήχηση που έχουν στη νεολαία κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως το Snapchat και βελτιστοποιούν τις στρατηγικές κινήσεις που θα ανατρέψουν τη ροή “φυγής” (έστω και σε μικρό ακόμα βαθμό) των νέων από το facebook.

“Ψιθυρίζεται” πως οι υπεύθυνοι του facebook αναζητούν τρόπο για τη δωρεάν απόκτηση δικαιωμάτων προβολής και αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο σενάριο είναι αυτό της προβολής διαφημίσεων, εντός των videos. Αν τελικά επιλεχθεί αυτός ο τρόπος, είναι πολύ πιθανό τα videos αυτά να παρέχονται προς θέαση δωρεάν, για όλους.

Τι κρατάμε;

Κρατάμε τον μετασχηματισμό της διασκέδασης μέσω της προβολής video, από τον παραδοσιακό, τηλεοπτικό τρόπο, στον νέο, ψηφιακό και κυρίως διαδραστικό τρόπο. Η επανάσταση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει (βλ.YouTube, Vimeo κλπ), αλλά, όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική του facebook και κατ’ επέκταση την ώθηση που θα μπορούσε να δώσει στην on line παρακολούθηση περιεχομένου.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα