11.7 C
Athens
Τρίτη, 01 Δεκ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ VIDEO To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

Έως τον Ιούνιο αναμένεται η νέα, video υπηρεσία του facebook

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ότι οι ιθύνοντες του facebook επιθυμούν διακαώς να εισάγουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοράσεις μας, είναι κάτι το γνωστό. Άλλωστε, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει, με την κυκλοφορία της σχετικής εφαρμογής για τα set top boxes, όπως το Apple TV 4.

Σύμφωνα με το Business Insider αλλά και ανεξάρτητες, ανώνυμες πηγές, εντός ολίγων εβδομάδων (ή και ημερών), οι υπεύθυνοι πρόκειται να αποκαλύψουν τα πλάνα τους για τα επόμενα βήματα της υπηρεσίας. Με τα έως τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθηθούν δύο παράλληλοι, αλλά διαφορετικοί “οδοί”:

  1. Προβολή περιεχομένου “πρώτης γραμμής”, μεγάλης διάρκειας, αντίστοιχου με τις δημοφιλείς primetime σειρές της τηλεόρασης. Πρόκειται για το σενάριο με το υψηλότερο budget.
  2. Προβολή του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου (facebook videos), με πολύ πιο προσεγμένο τρόπο και με μέση διάρκεια των videos στα πέντε με δέκα λεπτά. Αυτό είναι και το χαμηλού (έως και μηδενικού θα προσέθετα) κόστους σενάριο.

Ενώ τίποτα ακόμα δεν είναι επίσημο, γνωρίζουμε ήδη πως ο Ricky Van Veen έχει αναλάβει το σχεδιασμό της παγκόσμιας καμπάνιας για τις video υπηρεσίες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα αυτή υπηρεσία θα στοχεύει στους νέους. Οι ιθύνοντες παρακολουθούν με ανησυχία την απήχηση που έχουν στη νεολαία κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως το Snapchat και βελτιστοποιούν τις στρατηγικές κινήσεις που θα ανατρέψουν τη ροή “φυγής” (έστω και σε μικρό ακόμα βαθμό) των νέων από το facebook.

“Ψιθυρίζεται” πως οι υπεύθυνοι του facebook αναζητούν τρόπο για τη δωρεάν απόκτηση δικαιωμάτων προβολής και αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο σενάριο είναι αυτό της προβολής διαφημίσεων, εντός των videos. Αν τελικά επιλεχθεί αυτός ο τρόπος, είναι πολύ πιθανό τα videos αυτά να παρέχονται προς θέαση δωρεάν, για όλους.

Τι κρατάμε;

Κρατάμε τον μετασχηματισμό της διασκέδασης μέσω της προβολής video, από τον παραδοσιακό, τηλεοπτικό τρόπο, στον νέο, ψηφιακό και κυρίως διαδραστικό τρόπο. Η επανάσταση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει (βλ.YouTube, Vimeo κλπ), αλλά, όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική του facebook και κατ’ επέκταση την ώθηση που θα μπορούσε να δώσει στην on line παρακολούθηση περιεχομένου.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα