30.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Ιούλ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ VIDEO To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

To Facebook ετοιμάζει νέα υπηρεσία video

Έως τον Ιούνιο αναμένεται η νέα, video υπηρεσία του facebook

-

Το ότι οι ιθύνοντες του facebook επιθυμούν διακαώς να εισάγουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοράσεις μας, είναι κάτι το γνωστό. Άλλωστε, το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει, με την κυκλοφορία της σχετικής εφαρμογής για τα set top boxes, όπως το Apple TV 4.

Σύμφωνα με το Business Insider αλλά και ανεξάρτητες, ανώνυμες πηγές, εντός ολίγων εβδομάδων (ή και ημερών), οι υπεύθυνοι πρόκειται να αποκαλύψουν τα πλάνα τους για τα επόμενα βήματα της υπηρεσίας. Με τα έως τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθηθούν δύο παράλληλοι, αλλά διαφορετικοί “οδοί”:

  1. Προβολή περιεχομένου “πρώτης γραμμής”, μεγάλης διάρκειας, αντίστοιχου με τις δημοφιλείς primetime σειρές της τηλεόρασης. Πρόκειται για το σενάριο με το υψηλότερο budget.
  2. Προβολή του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου (facebook videos), με πολύ πιο προσεγμένο τρόπο και με μέση διάρκεια των videos στα πέντε με δέκα λεπτά. Αυτό είναι και το χαμηλού (έως και μηδενικού θα προσέθετα) κόστους σενάριο.

Ενώ τίποτα ακόμα δεν είναι επίσημο, γνωρίζουμε ήδη πως ο Ricky Van Veen έχει αναλάβει το σχεδιασμό της παγκόσμιας καμπάνιας για τις video υπηρεσίες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα αυτή υπηρεσία θα στοχεύει στους νέους. Οι ιθύνοντες παρακολουθούν με ανησυχία την απήχηση που έχουν στη νεολαία κάποιες άλλες υπηρεσίες όπως το Snapchat και βελτιστοποιούν τις στρατηγικές κινήσεις που θα ανατρέψουν τη ροή “φυγής” (έστω και σε μικρό ακόμα βαθμό) των νέων από το facebook.

“Ψιθυρίζεται” πως οι υπεύθυνοι του facebook αναζητούν τρόπο για τη δωρεάν απόκτηση δικαιωμάτων προβολής και αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο σενάριο είναι αυτό της προβολής διαφημίσεων, εντός των videos. Αν τελικά επιλεχθεί αυτός ο τρόπος, είναι πολύ πιθανό τα videos αυτά να παρέχονται προς θέαση δωρεάν, για όλους.

Τι κρατάμε;

Κρατάμε τον μετασχηματισμό της διασκέδασης μέσω της προβολής video, από τον παραδοσιακό, τηλεοπτικό τρόπο, στον νέο, ψηφιακό και κυρίως διαδραστικό τρόπο. Η επανάσταση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει (βλ.YouTube, Vimeo κλπ), αλλά, όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική του facebook και κατ’ επέκταση την ώθηση που θα μπορούσε να δώσει στην on line παρακολούθηση περιεχομένου.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα