Τον περασμένο Ιούλιο το κοινωνικό δίκτυο Instagram είχε επεκτείνει τις δοκιμές του για την απόκρυψη του συνολικού αριθμού των likes στις αναρτήσεις, σε επτά χώρες (Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Πλέον και η μητρική – του Instagram – εταιρεία, το facebook, επιβεβαίωσε πως είναι πιθανό να ξεκινήσει δοκιμές και στο δίκτυό της. Οι αλλαγές πιθανότατα θα ξεκινήσουν από τα news feeds και οι χρήστες θα βλέπουν μερικά ονόματα κοινών φίλων που έχουν κάνει like σε μια ανάρτηση και όχι τον συνολικό αριθμό [των likes].

Το TechCrunch και ο Jane Manchun Wong εντόπισαν πως οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει ήδη. Η κάτωθι εικόνα προέρχεται από την Android έκδοση της εφαρμογής του facebook και επιβεβαιώνει τα tests που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πιθανότερο είναι οι δοκιμές να γίνονται εσωτερικά και να μην έχουν ακόμα «ανοίξει» σε μερίδα των χρηστών.

«Όταν ρωτήσαμε στο facebook μας επιβεβαίωσαν [στο TechCrunch] πως σκέφτονται να δοκιμάσουν την απόκρυψη του συνολικού αριθμού των likes, μας ανέφεραν όμως πως δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι δοκιμές στους χρήστες. Αρνήθηκαν να μας κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα των αντίστοιχων δοκιμών στο Instagram ή οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα.»

Σκοπό του δικτύου αποτελεί η εστίαση των χρηστών στο περιεχόμενο και όχι στην αποδοχή του περιεχομένου από τους άλλους χρήστες. Στο Instagram που οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη (στις χώρες που προαναφέραμε), τον συνολικό αριθμό των likes εξακολουθούν να τον βλέπουν οι συντάκτες των αναρτήσεων, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική και στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ