Η Google, συνεχίζοντας την εφαρμογή της τακτικής της «καλύτερα από εμάς νωρίτερα, παρά από τις διαρροές», ανακοίνωσε μέσω του blog της μερικά νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου Pixel 4 τα οποία και σχετίζονται με το νέο σύστημα εμπρόσθιας κάμερας που θα διαθέτει.

Πριν περίπου 1,5 μήνα η εταιρεία – λόγω κάποιων διαρροών – είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει την οπίσθια όψη του Pixel 4, μέσω tweet:

Η Google ανάρτησε χθες στο blog της νέο σχετικό υλικό με μότο το «(Don’t) hold the phone» δίνοντας έτσι έμφαση στη δυνατότητα που θα έχουν οι χρήστες να χειριστούν τη συσκευή μέσω χειρονομιών.

Motion Sense

Εδώ και πέντε χρόνια οι ερευνητικές ομάδες της Google εργάζονταν για τη δημιουργία του Soli, ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης κίνησης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται επί δεκαετίες για την ανίχνευση αεροπλάνων και άλλων μεγάλων αντικειμένων. Αυτό που έκαναν οι μηχανικοί της Google ήταν να δημιουργήσουν μία έκδοση – μινιατούρα του εξαρτήματος που φέρει τις τεχνολογίες αυτές, προκειμένου να τοποθετηθεί στην εμπρόσθια όψη του Pixel 4, αλλά και άλλων φορητών συσκευών αργότερα.

Η συσκευή μέσω των νέων αισθητήρων που διαθέτει και σε συνδυασμό με τους προηγμένους αλγόριθμους της Google αντιλαμβάνεται αξιόπιστα μικρές κινήσεις εντός του ορατού πεδίου της. Το Pixel 4 θα είναι η πρώτη από μία σειρά συσκευών που θα φέρουν την τεχνολογία Soli, η οποία και θα επιτρέπει τον έλεγχο της μουσικής, του ξυπνητηριού, της σίγασής της και άλλων ενεργειών, μέσω χειρονομιών.

Στο blogpost αναφέρεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή και πως στο μέλλον η ανίχνευση κίνησης θα εξελιχθεί περισσότερο. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες χώρες [Motion Sense will be available in select Pixel countries].

Περιγραφή εικόνας

το νέο εμπρόσθιο σύστημα με τους αισθητήρες του: υπέρυθρη κάμερα αναγνώρισης προσώπου, εμπρόσθια κάμερα, αισθητήρας φωτός και εγγύτητας, θύρα ήχου, σύστημα Soli radar, κάμερα αναγνώρισης προσώπου, προτζέκτορας κουκίδων, flood illuminator

Face unlock

Η Google αναφέρει πως ανέπτυξε την τεχνολογία ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω της αναγνώρισης προσώπου με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους κατασκευαστές, επιτυγχάνοντας μία πιο φυσική εμπειρία που θα βολέψει περισσότερο τους χρήστες. Η συσκευή θα ξεκλειδώνεται ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της. Επίσης τονίζεται πως μέσω της συγκεκριμένης βιομετρικής ταυτοποίησης οι χρήστες θα μπορούν να πιστοποιούνται εντός εφαρμογών αλλά και να πραγματοποιούν πληρωμές.

Ασφάλεια των δεδομένων

Στην ανάρτηση της Google δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η εταιρεία τονίζει πως όλες οι πληροφορίες αλλά και η επεξεργασία που αφορά στην αναγνώριση προσώπου συντελούνται στη συσκευή και δεν «φεύγουν» από αυτή. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται για τη βιομετρική ταυτοποίηση δεν κοινοποιούνται στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google, αλλά αποθηκεύονται τοπικά στο ειδικό τσιπ ασφαλείας του Pixel 4 που ονομάζεται Titan M.

Τέλος, αναφέρεται πως αργότερα μέσα στο έτος θα έχουμε περισσότερα νέα σχετικά με την επερχόμενη συσκευή.

ΣΧΟΛΙΑ