Το Dropbox περιορίζει τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών σε 3

216

Χωρίς να προβεί σε κάποια ανακοίνωση παρά μόνο ενημερώνοντας τις σελίδες βοηθείας της υπηρεσίας, το Dropbox προέβει σε μία σημαντική αλλαγή που αφορά τους χρήστες του στο πρόγραμμα Basic (δωρεάν). Πλέον, θα μπορούμε να έχουμε έως τρεις συνδεδεμένες συσκευές και αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες θα πρέπει να αγοράσουμε κάποιο από τα επί πληρωμή προγράμματα της υπηρεσίας (Advanced).

Όσοι κατά τις αρχές του Μαρτίου είχαν συνδεδεμένες περισσότερες συσκευές δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς αυτές δεν θα αποσυνδεθούν αυτόματα από το Dropbox. Όμως, με το που γίνει αποσύνδεση μίας συσκευής για οποιοδήποτε λόγο (format κ.λπ.), δεν θα μπορεί να γίνει και πάλι link, παρά μόνο αν οι συνδεδεμένες συσκευές είναι λιγότερες από τρεις. Πιο απλά, όσοι δεν είστε νέοι χρήστες της υπηρεσίας μην πειράξετε τίποτα, προκειμένου να απολαύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το παλιό καθεστώς.

Σημειώνεται πως οι διαχειριστές των Advanced και Enterprise λογαριασμών θα μπορούν – εάν το επιθυμούν – να περιορίσουν τον αριθμό των εν δυνάμει συνδεδεμένων συσκευών.

Για να διαχειριστείτε τις συνδεδεμένες συσκευές σας με την υπηρεσία – τονίζουμε και πάλι πως προς το παρόν δεν σας συμφέρει να αλλάξετε κάτι – μεταβείτε:

  • στο dropbox.com > εικονίδιο λογαριασμού > Settings > Security > Devices
  • στην εφαρμογή για φορητές συσκευές > Account > (ενότητα) Details > Manage Devices

Αν και ο αρχικός δωρεάν διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος (2 GB) του Dropbox είναι μικρός για τα σημερινά δεδομένα, οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να τον αυξήσουν σημαντικά μέσω διάφορων ενεργειών όπως οι συστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ