30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
SOFTW | HARDW | APPS APPLE Το Apple HomePod και τα χαρακτηριστικά του

Το Apple HomePod και τα χαρακτηριστικά του

Εκτός από τα χαρακτηριστικά του HomePod, παραθέτουμε και τις πρώτες γνώμες των ειδικών για την ποιότητα του ήχου του.

-

Η Apple παρουσίασε το HomePod, την πρώτη της προσπάθεια για την είσοδό της στο χώρο των έξυπνων ηχείων. Και υπήρξε κάτι που το έκανε διαφορετικά: το προφανές, δηλαδή να δώσει έμφαση στην ποιότητα και την ένταση του ήχου που παράγεται από το ηχείο αυτό.

Το HomePod, εκτός από τον ψηφιακό βοηθό Siri, διαθέτει:

  • Επεξεργαστή Α8
  • Ένα woofer
  • Επτά τουίτερς
  • Έξι μικρόφωνα
  • Πλήρη ενσωμάτωση της υπηρεσίας Apple Music
  • Πλήρη υποστήριξη του HomeKit (και ως hub)

Το HomePod, “διαβάζει” το χώρο στον οποίο τοποθετείται και προσαρμόζει ανάλογα τον τρόπο που τον εκπέμπει. Τα φωνητικά προωθούνται προς το κέντρο του δωματίου, ενώ, οι ambient ήχοι ακούγονται περισσότερο περιφερειακά. Τα πάντα λειτουργούν αυτοματοποιημένα, ακόμα και αν τοποθετήσουμε στο χώρο ακόμα ένα HomePod. Η μία συσκευή θα αντιληφθεί την άλλη και θα “συνεργαστούν” προκειμένου να αποδώσουν τον ήχο με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο δεδομένο χώρο.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως αρκεί να σταθούμε με το iPhone μας κοντά στο ηχείο και η ζευγοποίηση γίνεται αυτόματα.

Η Apple δείχνει αρκετή αυτοπεποίθηση σχετικά με την ποιότητα του ήχου του HomePod και στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών, δημιούργησε ένα audio room, εξοπλισμένο με το HomePod, το Amazon Echo και το Sonos Play:3.

Όλοι οι προσκεκλημένοι της Apple εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόδοση του ηχείου της Apple, αναφέροντας επίσης πως παρήγαγε καλύτερο ήχο από τα Echo και Sonos Play:3.

Ο εκπρόσωπος του What HiFi?, ανέφερε σχετικά:

“Πρώτα ακούσαμε το The Greatest (Sia). Ο ήχος από το HomePod ήταν εντυπωσιακός. Ενώ το μπάσο ήταν δυνατό, τα φωνητικά ήταν πολύ καθαρά. Ο ήχος από το Sonos Play:3 ήταν επίπεδος, ενώ από το Echo, αδιάφορος.

Μετά, ακούσαμε το Superstition από Stevie Wonder και το DNA από Kendrick Lamar. Και τα δύο ακούστηκαν καλά στο ηχείο Sonos, αλλά ο ήχος του HomePod ήταν πιο ογκώδης. Καθώς κινούμασταν στο δωμάτιο, παρατηρήσαμε πως ο ήχος από το HomePod ήταν εξίσου καλός, σε κάθε σημείο.

Ακούσαμε επίσης μία live εκτέλεση του Hotel California (The Eagles), από ένα ζεύγος HomePod. Η λεπτομερής απόδοση του ήχου ήταν εντυπωσιακή, καθώς μπορούσαμε να διακρίνουμε τα διαφορετικά όργανα του κομματιού. Δεν αισθανθήκαμε σαν να ήμασταν στη συναυλία, αλλά ο ήχος ήταν εξαιρετικός.”

Δυο λόγια

Το HomePod είναι ένα εξαιρετικό, αλλά ακριβό προϊόν. Η Apple ορθώς εστίασε στην απόδοση του ήχου του και με την εμπειρία της στην ταυτόχρονη διαχείριση λογισμικού και υλισμικού παρήγαγε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Όμως, ελάχιστοι θα πληρώσουν 400€ για ένα αξεσουάρ ήχου σε μια εταιρεία που δεν έχει καμία “προϋπηρεσία” στο χώρο αυτό. Για να είμαστε ακριβείς, αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Apple, καθώς είχε κυκλοφορήσει και στο παρελθόν ένα iPod ηχείο, το οποίο είχε πατώσει.

Το ότι φέρει και τον ψηφιακό βοηθό Siri μαζί με έναν εύκολο, αυτοματοποιημένο τρόπο αναπαραγωγής μουσικής, ζευγοποίησης κλπ, ίσως να πείσει ένα μικρό μέρος του κοινού της. Και μέχρι εκεί.

Πιο απλά: θα ήθελα πολύ να το πάρω, αλλά με 400€, το αποκλείω. ***Ενημέρωση 16 Ιουνίου 2017: πλέον δεν το αποκλείω, οι κριτικές που συνεχίζουν να καταφθάνουν ως προς τον ήχο του HomePod, είναι διθυραμβικές ***

Η επίσημη τιμή του προϊόντος είναι 349$ συν τους φόρους και θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα