Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, η Google δημοσιοποίησε τα τελευταία της στοιχεία ως προς τα μερίδια χρήσης των Android διανομών της. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται διανομές που έχουν μερίδιο μικρότερο του 0,1%.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία, το Android Nougat ξεπέρασε το όριο του 10%, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς (στις Android συσκευές) 11,5%. Η άνοδος αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι κατασκευαστές διαθέτουν σταδιακά αναβαθμίσεις για τις συσκευές τους, αλλά και οι καινούργιες συσκευές φέρουν out of the box το πιο πρόσφατο (official, stable) λογισμικό της Google.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα στοιχεία της Google αντλούνται από τις ενεργές  – στο Google Play – συσκευές.

Αν και το Android Nougat υιοθετείται όλο και περισσότερο από κατασκευαστές και χρήστες, ο ρυθμός ανόδου του είναι μικρότερος από αυτόν του Android Marshmallow, το οποίο και είχε ξεπεράσει το όριο του 10% κατά τον έβδομο μήνα της κυκλοφορίας του.

Το Android 6.0 Marshmallow εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη διανομή του Android, με ποσοστό 31.8%. Ακολουθεί η διανομή Lollipop με 30,1%, εμφανίζοντας πτώση 0,7% ως προς τα δεδομένα του προηγούμενου μήνα.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Android KitKat το οποίο και είναι εγκατεστημένο στο 17,1% των συσκευών, ποσοστό μειωμένο κατά 1%. Τέλος, η διανομή Jelly Bean μείωσε τη διείσδυσή της κατά 0,7%, επιτυγχάνοντας μερίδιο 8,1%.

Φυσικά, στο tecky παρακολουθούμε όλα τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τις εταιρείες, είτε πρόκειται για διανομές του Android, είτε για τα μερίδια των λειτουργικών συστημάτων και των κατασκευαστών. Μείνετε συντονισμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ