Το αναμενόμενο entry level 13ιντσο Retina MacBook της Apple μάλλον δεν θα ντεμπουτάρει στο φετινό WWDC

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η παραγωγή του μοντέλου μετατέθηκε για το φθινόπωρο

876

Εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη πως η Apple προτίθεται να κυκλοφορήσει ένα νέο 13ιντσο MacBook με Retina οθόνη σε χαμηλότερη τιμή. Σε ένα νέο, σημερινό report, από τη Digitimes και πάλι, αναφέρεται πως η Apple ανέστειλε την κατασκευή του νέου της laptop έως το τρίτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.

Η αναμενόμενη τιμή (χωρίς τους φόρους) είναι τα $900. Όμως, σύμφωνα με τη Digitimes δεν είναι ορατό πια το ενδεχόμενο το νέο μοντέλο να παρουσιαστεί κατά το φετινό Συνέδριο των Προγραμματιστών τον Ιούνιο. Το report αναφέρει πως οι προμηθευτές των εξαρτημάτων του επερχόμενου μοντέλου αναμένουν απλά το «ok» της Apple για να ξεκινήσουν τις αποστολές τους.

Η Digitimes περιγράφει το επερχόμενο μοντέλο ως το νέο MacBook Air, αν και στην πραγματικότητα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τελική ονομασία του προϊόντος. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Digitimes, το laptop θα είναι λεπτό, θα φέρει οθόνη Retina και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της Intel για φορητούς υπολογιστές.

«Η Apple θα αναβάλει τη μαζική παραγωγή του νέου MacBook Air για το 2018 έως το δεύτερο εξάμηνο του έτους από το αρχικά προγραμματισμένο δεύτερο τρίμηνο, όπως αποκαλύπτουν πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι οποίες προσθέτουν πως θα «υποφέρουν» από τα υψηλά αποθέματα υλικών και τη χαμηλή παραγωγική ικανότητα της Apple μέχρι να αρχίσει η διαδικασία της μαζικής παραγωγής του.

Οι πηγές αναφέρουν πως η Apple έχει ενημερώσει τους εταίρους της εφοδιαστικής αλυσίδας ότι η μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου φορητών υπολογιστών για το 2018 δεν θα ξεκινήσει πριν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χωρίς όμως να εξηγεί τους λόγους της αλλαγής του χρονοδιαγράμματος. Ορισμένοι συνεργάτες εκτιμούν πως η αναβολή ενδέχεται να έχει προκληθεί από προβλήματα με ορισμένα βασικά στοιχεία της συσκευής όπως οι επεξεργαστές της.»

Πέρυσι η Apple «φρεσκάρισε» ολόκληρο το line up των φορητών υπολογιστών της κατά το WWDC, μέσω εσωτερικών αναβαθμίσεων των μοντέλων. Είναι βέβαια πιθανό να δούμε στο Συνέδριο μία προ-επισκόπηση του νέου laptop ακόμα και αν δεν θα έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

Κατά το WWDC συνήθως οι ανακοινώσεις εστιάζουν περισσότερο στο λογισμικό, όπως στις επερχόμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 και tvOS 12. Όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η εταιρεία έχει ανακοινώσει νέα μοντέλα συσκευών κατά το εναρκτήριο keynote του συνεδρίου, το οποίο και ξεκινάει στις 4 Ιουνίου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ