Από σήμερα 14 Ιανουαρίου 2020 η επίσημη υποστήριξη για μία εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 7, τερματίζεται. Κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου του 2009 και κατά πολλούς «ξελάσπωσαν» τη Microsoft από το φιάσκο των Vista.

Η εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωσή της θέτει τα Windows 7 σε κατάσταση «end of life» κάτι που σημαίνει πως:

  • Δεν θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη για τυχόν προβλήματα
  • Δεν θα κυκλοφορούν ενημερώσεις λογισμικού
  • Δεν θα διατίθενται ενημερώσεις ασφαλείας ή επιδιορθώσεις

Στην ανακοίνωση προτείνεται η αγορά νέου προσωπικού υπολογιστή με τα Windows 10 («ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τα Windows 10»), αν και είναι δυνατό τα δεκάρια να εγκατασταθούν και στα υπάρχοντα PCs των χρηστών.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ρίξαμε μια ματιά στα στατιστικά χρήσης της συγκεκριμένης έκδοσης των Windows ως ποσοστό επί όλων των εκδόσεων. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα Windows 7 χρησιμοποιούνται από το 26,79% των χρηστών των Windows, ενώ στη χώρα μας σημειώνουν το εντυπωσιακό ποσοστό του 36,73%. Κάτι που σημαίνει πως στην Ελλάδα από τα PCs που «τρέχουν» Windows (86,83%), πάνω από το 1/3 φέρει μη υποστηριζόμενη έκδοση άρα κατ’ επέκταση λειτουργικό σύστημα με ευπάθειες που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Αν στο PC σας «τρέχετε» Windows 7 σας προτείνουμε να μεταβείτε άμεσα σε κάποιο άλλο, επίσημα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα (Windows 10, Linux, macOS, Chrome OS κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ