17.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

TikTok: Όριο χρόνου για χρήστες κάτω των 18

Εάν οι χρήστες συμπληρώσουν το νέο όριο, θα πρέπει να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Το TikTok θέτει ένα ημερήσιο όριο χρόνου χρήσης της εφαρμογής 60 λεπτών για χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Εάν οι χρήστες συμπληρώσουν το νέο όριο, θα πρέπει να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, θα μπορούν να εξαιρεθούν από το νέο μέτρο, το οποίο η TikTok λέει ότι θα κυκλοφορήσει «τις επόμενες εβδομάδες».

Η εφαρμογή βίντεο, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, ανακοίνωσε ότι εισάγει τη συγκεκριμένη δυνατότητα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να «διατηρούν τον έλεγχο» της χρήσης τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της TikTok, το νέο όριο έρχεται αφού πέρυσι προσπάθησε να ενθαρρύνει τους εφήβους να διαχειρίζονται τον χρόνο χρήσης τους.

Οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών και, ως μέρος αυτής της νέας δυνατότητας, οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών θα λαμβάνει μια εβδομαδιαία ειδοποίηση με “ανακεφαλαίωση του χρόνου χρήσης”.

Δεν υπάρχει «σωστός χρόνος» χρόνου χρήσης

Από τη στιγμή που οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ, οι χρήστες θα λάβουν τον νέο κωδικό πρόσβασης χρονικού ορίου σε μια οθόνη στην εφαρμογή τους.

Όποιος εξαιρεθεί από τον νέο περιορισμό των 60 λεπτών, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για 100 λεπτά την ημέρα, θα λάβει ένα μήνυμα από το TikTok για να ορίσει τα δικά του στοιχεία ελέγχου χρόνου χρήσης.

Οι γονείς των παιδιών που χρησιμοποιούν την επιλογή Family Pairing στην εφαρμογή θα μπορούν επίσης να ορίζουν όρια χρόνου χρήσης, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε έναν πίνακα εργαλείων που θα παρέχει μια ανάλυση της χρήσης της εφαρμογής.

Ο Cormac Keenan, επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο TikTok, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε συνεργαστεί με ερευνητές για την ανάπτυξη των νέων ορίων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του «Αν και δεν υπάρχει συλλογικά επικυρωμένη θέση σχετικά με τη «σωστή» ποσότητα χρόνου χρήσης, ή ακόμα και τον αντίκτυπο του χρόνου χρήσης ευρύτερα, συμβουλευτήκαμε την τρέχουσα ακαδημαϊκή έρευνα και ειδικούς από το Digital Wellness Lab στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης για την επιλογή αυτού του ορίου».

Οι κριτικοί της εφαρμογής αποδέχτηκαν με θετική στάση το όριο χρόνου χρήσης, αλλά το περιέγραψαν ως την «κορυφή του παγόβουνου» όσον αφορά την απάντηση του TikTok στην έκθεση των νέων χρηστών στην πλατφόρμα.

«Εθιστικός αλγόριθμος»

Ο Imran Ahmed είναι διευθύνων σύμβουλος του Center for Countering Digital Hate, το οποίο δημοσίευσε πρόσφατα έρευνα που δείχνει ότι ο αλγόριθμος του TikTok «βομβαρδίζει» τους εφήβους με επιβλαβές περιεχόμενο.

«Το TikTok κέρδισε τον αγώνα για τις καρδιές και τα μυαλά των νέων 14 έως 24 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

“Είναι η κοκαΐνη των αλγορίθμων. Είναι η πιο εθιστική, η πιο επικίνδυνη και αυτή που πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως”.

Ο κ. Ahmed ανακοίνωσε στο BBC ότι η κεντρική έρευνα του στα τέλη του περασμένου έτους διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα ενός λογαριασμού TikTok, μια 13χρονη χρήστης λάμβανε περιεχόμενο διατροφικής διαταραχής και αυτοτραυματισμού στη ροή της.

Ο κ. Ahmed ενημέρωσε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας, με σκοπό να επικεντρώσει τις προσπάθειές της όχι μόνο στον περιορισμό του χρόνου χρήσης, αλλά και να «καθαρίσει» τις ροές από επιβλαβές περιεχόμενο ώστε να γίνει ένα «ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η TikTok γνωστοποίησε ότι είχε φτάσει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Δεν δημοσιεύει δημογραφική ανάλυση των χρηστών του, αλλά θεωρείται από τους εμπόρους και τους διαφημιστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως βασική πλατφόρμα για την προσέγγιση ατόμων ηλικίας κάτω των 34 ετών.

 

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έδωσαν τα χέρια ΔΥΠΑ με Huawei στο Mobile World Congress για προγράμματα εκπαίδευσης εργατικού δυναμικού

Έμφαση στην επανεκπαίδευση και επανα-κατάρτιση του εγχώριου εργατικού δυναμικού με στόχευση στον τομέα της τεχνολογίας έδωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο...