Το CES (Consumer Electronics Show) που ολοκληρώνεται σήμερα στο Las Vegas δεν είναι μόνο συνέδριο, δεν είναι μόνο έκθεση, είναι το μεγαλύτερο show ηλεκτρονικών καταναλωτικών στον κόσμο, όπου κάθε χρόνο παρουσιάζονται τα πιο εντυπωσιακά και καινοτόμα προϊόντα αυτού του κλάδου.

Το CES 2018 λοιπόν διάλεξε η Samsung για να παρουσιάσει επίσημα ίσως το πιο εντυπωσιακό προϊόν που ανέπτυξε ποτέ, μία τηλεόραση microLED με διαγώνιο 146 ίντσες – για όσους δεν κατάλαβαν 3,7 μέτρα. Η νέα τεράστια τηλεόραση λέγεται The Wall (τοίχος) και η οθόνη της αποτελείται από μικροLED τα οποία είναι πολύ μικρότερα από τα LED που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στις οθόνες των τηλεοράσεων και επιτρέπουν στα pixel να ανάβουν και να σβήνουν μεμονωμένα ώστε να τονίζεται η αντίθεση του χρώματος και το μαύρο. Η Samsung υποστηρίζει ότι η τεχνολογία microLED έχει όλα τα πλεονεκτήματα των OLED χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους.

Ο Jonghee Han, Πρόεδρος του Τμήματος Οθονών της Samsung, παρουσιάζει τη νέα τηλεόραση The Wall στο CES 2018

Αν παρόλα αυτά οι 146 ίντσες δεν σας φτάνουν, μπορείτε να παραγγείλετε στη Samsung πολλές Wall και να τις συνδέσετε ώστε να δημιουργήσετε μία γιγάντια τηλεόραση. Είναι η πρώτη τηλεόραση που βγαίνει στη λιανική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πάνελ ώστε να φτιαχτεί ένα video wall αλλά και η πρώτη που μπορεί να παραχθεί στις ακριβείς διαστάσεις που θέλετε, κατόπιν παραγγελίας. Για όλα αυτά βέβαια περιμένετε μέχρι το Μάρτιο που η Samsung θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τηλεόραση The Wall και βέβαια την τιμή της που αναμένεται να είναι λίγο τσουχτερή. Πάντως, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η τηλεόραση The Wall της Samsung ήταν το πιο εντυπωσιακό προϊόν που παρουσιάστηκε στο CES 2018.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ