Σύμφωνα με έγκυρα reports, η Jawbone, κατασκευάστρια εταιρεία ακουστικών bluetooth, ασύρματων ηχείων και φορετών συσκευών άσκησης και υγείας (fitness bands), έχει ήδη μπει στη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αρχικώς η είδηση είχε αναφερθεί από το The Information και στην πορεία επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη έρευνα του The Verge. Δυστυχώς, αν και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, η είδηση για τη διαδικασία εκκαθάρισης στη Jawbone, είναι αληθής.

O συνιδρυτής της Jawbone, Hosain Rahman, εργάζεται ήδη πάνω στο νέο project Jawbone Health Hub, το οποίο και εστιάζει σε προϊόντα και υπηρεσίες Υγείας. Αρκετοί από τους εργαζόμενους της Jawbone ακολούθησαν τον Rahman, ο οποίος δρα ως Διευθύνων Σύμβουλος στη νεοφυή αυτή εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με το The Information, θα αναλάβει και την υποστήριξη των υπαρχόντων προϊόντων της Jawbone, μετά και το τυπικό κλείσιμό της.

Τα νέα έρχονται περίπου ένα χρόνο μετά από τις έντονες οικονομικές αναταραχές που πέρασε η εταιρεία και που είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της αποτελεσματικότητας του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της, τη φθίνουσα πορεία του στοκ, αλλά και αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών.

Η μετέπειτα δικαστική διαμάχη με τη Fitbit, ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα».

Η Jawbone είχε συσταθεί ως AliphCom το 1999 και είχε ως αντικείμενο τις τεχνολογίες ήχου, με εξειδίκευση στον στρατιωτικό εξοπλισμό. Αργότερα, έγινε γνωστή για τα ακουστικά bluetooth που κατασκεύαζε, επιτυγχάνοντας μεγάλους όγκους πωλήσεων. Μάλιστα, στην τεχνολογική πιάτσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για ένα μεγάλο διάστημα η Jawbone αποκαλούνταν ως η bluetooth εταιρεία της χώρας.

Η μεταπήδησή της στον κλάδο των fitness bands το 2011 είχε χαρακτηριστεί από τους αναλυτές ως άκαιρη.

Στην ουσία, τότε ξεκίνησαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εταιρείας, αλλά και προέκυψαν τα πρώτα αποτυχημένα λανσαρίσματα προϊόντων. Αν και η Jawbone είχε καταφέρει να εισρεύσουν στα ταμεία της πάνω από 900 εκ. δολάρια μέσω επενδύσεων από επενδυτές υψηλού κύρους, τελικά, δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και κυρίως τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ