22.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Οκτ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ tecky101: Δημιουργία λογαριασμού Gmail

tecky101: Δημιουργία λογαριασμού Gmail

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε λογαριασμό Gmail; Διαβάστε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας στη νέα μας ενότητα για αρχάριους χρήστες "tecky101"

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΗ νέα ενότητά μας, tecky101, απευθύνεται περισσότερο στους αρχάριους χρήστες και σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων που θα καλύπτει όλα τα βασικά θέματα γύρω από τους υπολογιστές και που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων.

tecky101: Δημιουργία λογαριασμού Gmail

Ξεκινάμε με τη δημιουργία λογαριασμού Gmail. Δημιουργώντας τον λογαριασμό, θα έχουμε τη δική μας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, θα μπορούμε να κατεβάζουμε εφαρμογές από το Google Play, αλλά και να αποθηκεύουμε λίστες στο YouTube κλπ.

Πιο απλά, το mail μας και ο κωδικός μας θα αποτελούν τα διαπιστευτήριά μας για όλες τις υπηρεσίες και τις ιστοσελίδες της Google.

Τι θα χρειαστούμε

  • Υπολογιστή ή κινητό, ή tablet με πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Μία προϋπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν έχετε κάποιο διαθέσιμο mail, ο πάροχός σας (του internet, στο σπίτι) πιθανότατα σας παρέχει μία διεύθυνση του τύπου όνομα_χρήστη@όνομα_παρόχου.gr.

Ξεκινάμε

Ανοίξτε τον browser της επιλογής σας (Chrome, Firefox, Opera, Edge, Safari κλπ) και επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.google.com/intl/el/gmail/about/, ή απλά πατήστε εδώ.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέγουμε “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ”

Στην επόμενη σελίδα, συμπληρώνουμε τα στοιχεία που μας ζητούνται.

Όνομα: εδώ εισάγουμε το όνομα που θα φαίνεται στους παραλήπτες των mail μας

Όνομα χρήστη: εδώ εισάγουμε την επιθυμητή διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας. Αυτό, θα είναι και το mail μας. Μην προσπαθήσετε να δώσετε κοινές ονομασίες όπως “Kostas”, είναι όλες “πιασμένες” από άλλους χρήστες.

Επιλέγουμε τον κωδικό μας και τον εισάγουμε στα δύο πλαίσια (αρχικό και επιβεβαίωσης). Ο κωδικός μας θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 8 χαρακτήρες.

Συμπληρώνουμε στα υπόλοιπα πεδία το φύλο μας, την ημερομηνία γέννησής μας, τον αριθμό του τηλεφώνου μας (είναι πολύ πιθανό να μας χρειαστεί για να επαναφέρουμε τον λογαριασμό μας αν τύχει κάτι “στραβό”) και την υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας.

Και επιλέγουμε “Επόμενο βήμα”

Αμέσως μετά θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε με τους όρους χρήσης. Καλό θα ήταν να τους διαβάσετε.

Επιλέγουμε “Συνέχεια σε Gmail”

Θα μεταφερθούμε στο περιβάλλον της διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας

Δεν έχουμε όμως ακόμα τελειώσει, απομένει ένα ακόμα βήμα, αυτό της επιβεβαίωσης του συσχετισμού της προϋπάρχουσας ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης, με τον νέο, Gmail λογαριασμό μας. Τσεκάρουμε τα mail μας (του “παλιού” mail που δηλώσαμε κατά την εγγραφή μας) και θα πρέπει να έχουμε λάβει το σχετικό μήνυμα από την Google. Πατάμε στο σημείο που μας προτείνεται για την επιβεβαίωση του “αιτήματός” μας.

Η συσχετισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαληθεύθηκε

Δυο λόγια

Σας προτείνουμε να κατεβάσετε την εφαρμογή Gmail από το Google Play για τις Android συσκευές σας, ή από το App Store για τις iOS συσκευές σας.

Για την πρόσβασή σας απευθείας από browser θα πρέπει να επισκέπτεστε τη διεύθυνση https://www.google.com/gmail/. Ή, πατήστε εδώ και αποθηκεύστε τη διεύθυνση στους σελιδοδείκτες σας.

Τα στοιχεία του Gmail λογαριασμού που μόλις δημιουργήσαμε είναι χρήσιμα για το σχολιασμό μας στα videos του YouTube, για το κατέβασμα εφαρμογών από το Google Play και γενικότερα για την πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google.

Αν έχετε κάποια απορία επί της διαδικασίας, μη διστάσετε να την αναφέρετε στα σχόλια.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τι είναι η πράσινη και η πορτοκαλί κουκίδα στην οθόνη του iPhone;

Όσοι αναβαθμίσατε τον προηγούμενο μήνα το λειτουργικό σύστημα του iPhone στο iOS 14 έχετε παρατηρήσει ότι, μετά την αναβάθμιση, στο πάνω δεξί μέρος της...

Πως ασφαλίζουμε το οικιακό δίκτυο μας

Δουλεύετε από το σπίτι; Η ασφάλεια του οικιακού δικτύου σας είναι το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να κοιτάξετε και για αυτό το λόγο...

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό: oι καλύτερες ιστοσελίδες

Βλέποντας τη μεγάλη προτίμηση σας στο άρθρο μας για τις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε να επανέλθουμε σε αυτό το δημοφιλές θέμα και...

Netflix: απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή των τρέιλερς / κλιπς

Όσο και αν το περιβάλλον χρήστη του Netflix είναι χρόνια μπροστά από οτιδήποτε άλλο έχουμε συναντήσει σε αντίστοιχες πλατφόρμες στην Ελλάδα (εξαιρούνται το Amazon...

Πως θα σταματήσουν να μας καλούν εταιρείες προώθησης και διαφήμισης

Σχεδόν 18 μήνες μετά την εφαρμογή στην Ελλάδα του GDPR, στα ελληνικά Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων, οι Έλληνες μικροϋπεργολάβοι (call center) των μεγάλων εταιρειών προώθησης...

Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων 2020 [video]

Ήρθε και πάλι η κλασική στιγμή της χρονιάς που αναρωτιόμαστε γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και αν λαμβάνουμε αντίστοιχες υπηρεσίες βάση των χρημάτων που πληρώνουμε....

Σχετικάάρθρα