Ξεκινάμε αμέσως, με τη θεματολογία του tecky για την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα.

Ειδησεογραφία

Η ελληνική ομάδα OsteoMentor είναι μια από τις 54 ομάδες από όλο τον κόσμο, που θα διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Τελικούς του Imagine Cup 2017, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ, και θα κορυφωθούν στις 25 Ιουλίου. Ενημερωθείτε αναλυτικά, από το σχετικό κείμενό μας.

Δύο μόλις εβδομάδες μετά το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής επιτροπής, ένα νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται με εμπλεκόμενη και πάλι τη Google. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Google χρηματοδότησε καθηγητές και ερευνητές του Stanford και άλλων κορυφαίων πανεπιστημίων για να διεξάγουν ακαδημαϊκές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων ενίσχυαν τις προσπάθειες της εταιρείας να επηρεάσει την κοινή γνώμη και τις πολιτικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, στην αισιόδοξη είδηση της εβδομάδας, ηλεκτρονικά και με ασφάλεια αναμένεται να διακινείται σταδιακά από το προσεχές φθινόπωρο η αλληλογραφία μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, αλλά και να πραγματοποιείται η επικοινωνία με υπηρεσίες άλλων κρατών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι εταιρείες ερευνών IDC και Gartner δημοσιοποίησαν τις εκτιμήσεις τους ως προς τις πωλήσεις των κατασκευαστών PC’s, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Η HP πήρε την πρωτιά από τη Lenovo και η Apple την τέταρτη θέση από την Asus.

Είχαμε επίσης ανακοίνωση της Digea, σχετικά με την αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η ΕΕΤΤ, προέβη σε συστάσεις προς τους καταναλωτές, οι οποίες αφορούν (μεταξύ άλλων) τη χρήση των συσκευών μας στο εξωτερικό, ζητήματα ελέγχου χρεώσεων, αλλά και τη χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς στις κινητές μας συσκευές.

Η IBM και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζονται για την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων. Η ΙΒΜ, παρουσίασε τα πορίσματα της Έκθεσής της για τη χάραξη στρατηγικής αξιοποίησης των ανοικτών δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης προς όφελος των πολιτών.

Η Samsung, εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Innoetics. Το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο το ύψος του την τοποθετεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας.

Microsoft

Το καλύτερο νέο της εβδομάδας προήλθε από τη Microsoft. Η εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή, η οποία αναμένουμε να βοηθήσει ουσιαστικά τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Διαβάστε το και κυρίως, δείτε το σχετικό video που μας παρουσιάζει την εφαρμογή.

Στον τομέα όμως του λογισμικού της Microsoft για smartphones, είχαμε λιγότερο ευχάριστα νέα, καθώς σταματάει η υποστήριξη των Windows Phone 8.1.

Αρθρογραφία

Στην αρθρογραφία της Δευτέρας με τον Βαγγέλη Αργυρό, καταρρίψαμε το μύθο της συσχέτισης των δικτύων Wi-Fi με τον καρκίνο. Αξίζει να το διαβάσετε.

Για αύριο Δευτέρα, σας έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο για το ψηφιακό ανθρακικό αποτύπωμα.

Android

Αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες έχουν επιλέξει φέτος να ανακοινώσουν τις νέες τους συσκευές στα πλαίσια της έκθεσης IFA. Το ίδιο ισχύει και για την LG και για το νέο μέλος της οικογένειας των «V» smartphones της. Μένουμε στην LG, καθώς είχαμε το πρώτο επίσημο promo video του αναμενόμενου μοντέλου της, Q6.

Η Samsung, διέθεσε νέα αναβάθμιση για το Galaxy A5 του 2017. Παράλληλα, η εταιρεία ενημέρωσε τον διεθνή Τύπο πως τα αποκαλυπτήρια του Note 8 θα γίνουν εντός του Αυγούστου.

Apple

H Apple, διέθεσε στους developers την τρίτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση που διατέθηκε αργότερα, ως public beta 2, σε όλους τους χρήστες.

Στο μεταξύ, αρκετά δημοφιλής αποδείχθηκε η πληροφορία της Fast Company, ως προς τη χρήση ενός νέου, 3D laser αισθητήρα στην κάμερα του iPhone 8.

Στα πλαίσια της σειράς μας iOS 11 Preview, είδαμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε προσόψεις για το Apple Watch, απ’ ευθείας από την εφαρμογή των φωτογραφιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ