Άλλη μία τεχνολογική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και στην εβδομαδιαία ανασκόπησή μας θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις ειδήσεις που προέκυψαν αλλά και να σας ενημερώσουμε για την υπόλοιπη θεματολογία του tecky.

Ειδησεογραφία

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Έλληνες στις on line παραγγελίες έτοιμου φαγητού, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Nielsen. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην έρευνα, όλα δείχνουν ότι σιγά σιγά οι συμπολίτες μας εκπαιδεύονται ψηφιακά.

Το Ευρωκοινοβούλιο, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την Κομισιόν, επιθυμεί να απαγορέψει τη χρήση backdoor λογισμικού, κάτι πολύ θετικό, αν κρίνουμε από τη διαρροή των σχετικών εργαλείων της NSA.

H IKEA, προτίθεται έως τον Σεπτέμβρη να κυκλοφορήσει μία εφαρμογή που θα μας επιτρέπει να τοποθετούμε εικονικά στο χώρο μας τα προς αγορά έπιπλα, με ακρίβεια χιλιοστών του μέτρου.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Μητρώου Υποδομών της Ελλάδας, το οποίο και αποτυπώνει γεωγραφικά το σύνολο των εγκατεστημένων τηλεπικοινωνιακών δικτυακών υποδομών.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τον περιορισμό των δικαιωμάτων χρήσης στα 1800 mhz, καθώς και για τη διαδικασία της χορήγησής τους.

Ο Δήμος Αθηναίων, εγκαινίασε το Ψηφιακό Συμβούλιο της πόλης, με τη συνεργασία των CEO’s των μεγαλυτέρων τεχνολογικών εταιρειών της χώρας. Πρόκειται για μία αξιόλογη πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων – προς τους πολίτες – υπηρεσιών.

Η Amazon, έχει βαλθεί να ξετυλίξει το σύνολο των δυνατοτήτων του e-commerce και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το φιλόδοξο, Prime Wardrobe.

Ο Πάνος Γερμανός επιχειρεί επιτυχώς και στο εξωτερικό και η εταιρεία του ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

Η Airbnb, ξεκινάει τις δοκιμές της προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να πληρώσουν από κοινού για μία κράτηση. Είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, ειδικά όταν σχεδιάζουμε τα ταξίδια μας μαζί με παρέα.

Στο μεταξύ, η Japan Display παρουσίασε ένα εκπληκτικό πάνελ οθόνης έξι ιντσών, το οποίο έχει περάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής του. Αναμένουμε η Sony να είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα το χρησιμοποιήσει.

Social Media

To WhatsApp app, σταδιακά ενεργοποιεί τη δυνατότητα στους ανά τον κόσμο χρήστες, της αποστολής οποιουδήποτε τύπου αρχείου, ενώ παράλληλα, το facebook ξεκινάει από την Ινδία την εφαρμογή λειτουργιών ασφαλείας, για την προστασία των εικόνων προφίλ μας.

Αρθρογραφία

Στην εβδομαδιαία αρθρογραφία μας ενημερωθήκαμε για την προσθετική κατασκευή. Για την εβδομάδα που έρχεται, ο Βαγγέλης Αργυρός μας έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον άρθρο, που εστιάζει στα social media. Θα δημοσιευθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Gaming

H Nintendo είχε εντυπωσιακή παρουσία στη φετινή Ε3 και ανακοίνωσε πολλούς τίτλους παιχνιδιών, κυρίως για το Switch.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που οραματίζονται και πειραματίζονται. Αξίζει να δείτε το video που μας δείχνει την πρώτη πίστα του Super Mario bros. σε περιβάλλον Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Android

Είχαμε μία διαρροή από τον αξιόπιστο @evleaks, η οποία και μας ενημερώνει για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Note 8, την τιμή του, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Στο μεταξύ, η OnePlus παρουσίασε το πολυ-αναμενόμενο OnePlus 5 και στο σχετικό άρθρο μας, συγκεντρώσαμε το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών της νέας αυτής συσκευής, αλλά και τοποθετηθήκαμε επ’ αυτών.

Apple

Ετοιμάσαμε για εσάς έναν – βήμα προς βήμα – οδηγό για τη δημιουργία λογαριασμού σε App Store άλλης χώρας, με εικόνες για όλη τη διαδικασία.

Παράλληλα, στα πλαίσια του αφιερώματός μας «iOS 11 Preview», είδαμε πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουμε ιστοσελίδες σε αρχεία PDF, να αναγνώσουμε κωδικούς QR απ’ ευθείας από την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή της κάμερας, αλλά και να σετάρουμε την αυτόματη απάντηση κλήσεων.

Στο μεταξύ, η Apple κυκλοφόρησε τις δεύτερες δοκιμαστικές εκδόσεις των επερχόμενων λειτουργικών της συστημάτων, με αυτή του iOS να συνεχίζει να εμφανίζει lag και έντονα frame drops.

Μείνετε συντονισμένοι

Την εβδομάδα που έρχεται, εκτός από την κάλυψη της ειδησεογραφίας, θα ετοιμάσουμε νέους οδηγούς για εσάς, κυρίως όμως, στις αρχές της εβδομάδας, θα αναρτήσουμε έναν οδηγό έκπληξη.

Μείνετε συντονισμένοι…

 

ΣΧΟΛΙΑ