30.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Σεπ 2020
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ tecky ανασκόπηση εβδομάδας #23/2017

tecky ανασκόπηση εβδομάδας #23/2017

-

Όπως αναμενόταν, την εβδομάδα που μας πέρασε κυριάρχησαν τα νέα που σχετίζονται με την Apple, είχαμε όμως και ενδιαφέροντα νέα από το χώρο του Android, αλλά και διάφορα άρθρα που σχετίζονται με διάφορα θέματα, όπως την εκ νέου εστίαση των εταιριών στα φυσικά καταστήματα λιανικής.

Apple

Αν και οι περισσότεροι δεν εντυπωσιάστηκαν από το φετινό WWDC και τις ανακοινώσεις του Tim Cook και της ομάδας του, τα νέα που προέκυψαν ήταν πολλά. Είδαμε την προεπισκόπηση του επερχόμενου iOS 11, σας ετοιμάσαμε μία πρώτη παρουσίαση με ελληνικά screenshots, την παρουσίαση νέων υπολογιστών MacBook Pro και iMac, μικρές βελτιώσεις στο tvOS 11, το επερχόμενο έξυπνο ηχείο HomePod, και νέα iPad.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καλύψουμε αναλυτικά και τις υπόλοιπες ανακοινώσεις της Apple, αλλά και θα συνεχίσουμε να “σκάβουμε” το iOS για να βρούμε τις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη χρήση του ομορφότερη, όπως τα νέα εφέ στην εφαρμογή των μηνυμάτων.

Αρθρογραφία

Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τη νέα τάση, που είναι η επιστροφή στα φυσικά καταστήματα λιανικής, αλλά και σας παρουσιάσαμε την επιτυχία ενός Έλληνα, του Κου Γιώργου Παληκαρά, ο οποίος πρωτοπορεί και διαπρέπει στον κλάδο των μετα-υλικών.

Για αύριο Δευτέρα, σας έχουμε ετοιμάσει μία εισαγωγή στον όρο “Blockchain”, καθώς πρόκειται να μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον.

Soccer video games

Είδαμε επίσης πληροφορίες αλλά και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των FIFA 18 και PES 2018.

Hints & Tips – Οδηγοί

Ετοιμάσαμε για εσάς έναν βήμα προς βήμα οδηγό για το κατέβασμα video από το YouTube μέσω iPhone ή iPad, αλλά και είδαμε πώς μπορούμε να κοινοποιούμε σωστά στο facebook.

Διάφορα

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, όπως κάθε μήνα, δημοσιοποιήθηκαν τα μερίδια χρήσης των διαφορετικών εκδόσεων του Android και μας απασχόλησε το ζήτημα του κατακερματισμού του Android OS. Οι διαρροές για το επερχόμενο Samsung Galaxy Note 8 αναμένεται να είναι συνεχείς, τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της έξυπνο ηχείο, στο οποίο το ρόλο της ψηφιακού βοηθού θα αναλάβει η Bixby.

Επίσης, η Wind ανακοίνωσε ένα τριετές επενδυτικό πλάνο, με βάση το οποίο η εταιρεία θα παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες έως και 1Gbps, σε 500.000 σπίτια.

Κλείνοντας

Μείνετε συντονισμένοι, και την εβδομάδα που έρχεται το tecky θα καλύψει τα νεότερα από το χώρο της τεχνολογίας, αλλά και θα σας παρουσιάσει κόλπα και συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα